Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Etelä-Ranska tutuksi oppaiden avulla – neljä vaihtoehtoa

artikkelin kuva
Matkakirjat
Ranskan Riviera tarjoaa matkailijalle nähtävyyksiä, hiekkarantoja ja puutarhoja. Matkaoppaiden avulla pääset sukeltamaan kohteeseen helposti etukäteen.
Teksti: harjoittelija
Päivitetty: 06.03.2014
facebook   whatsapp

Turvallinen opas ensikertalaiselle

Berlitzin Ranskan Riviera -matkaopas on selkeästi jaoteltu ja informatiivinen taskukokoinen kirja. Sen värikoodatut sivut esittelevät kattavasti nähtävyydet, kulttuurikohteet ja käytännön vinkit hyödyllisiä ranskankielisiä fraaseja myöten.

Suomeksi käännetty opas on kirjoitettu hauskaan sävyyn, ja se johdattelee lukijaa kuvittelemaan rantojen paahtavaa aurinkoa ja kimmeltävää merta. Jokaisessa eri osa-aluetta käsittelevässä kappaleessa on runsaasti infolaatikoita, joihin on koottu hyödyllistä tietoa esimerkiksi laivaliikenteen aikatauluista.

Oppaan takakannessa on lähes hyödytön kartta, jonka varaan Rivieralla ensimmäistä kertaa vierailevan ei kannata laskea suunnistustaan. Opas on kuitenkin tiukka tietopaketti, josta selviävät monet matkailijaa mietityttävät asiat.

Suzanne Patterson ja Meg Jump
Berlitz: Ranskan Riviera
Tammi 2011
ISBN 978-951-21-5880-4

Sohvamatka Rivieralle

Helena Petäistön Nizza, Cannes, Biarritz á la Helena Petäistö -kirja vie lukijan matkalle Ranskan Rivieran hurmaavimpiin paikkoihin. Kerronnallinen kirja sopii sekä matkaa suunnittelevalle että siitä haaveilevalle lukijalle.

Petäistö on MTV3:n pitkäaikainen ulkomaantoimittaja, ja hänen matkassaan pääsee kurkistamaan Nizzan, Cannesin ja Biarritzin hienoimpiin paikkoihin ja jopa kurkistamaan televisiotyön kulissien taakse.

Kolmesta eri kaupungista on kattavasti tietoa omissa osioissaan, paljon vinkkejä ja jopa ruokareseptejä. Jokaisen osion lopussa on tilaa omille havainnoille ja muistiinpanoille, joita kirjaan voi lisätä.

Helena Petäistö
Nizza, Cannes, Biarritz à la Helena Petäistö
Otava 2013
ISBN 987-951-1-27080-5

Autolla Ranskan läpi

Lonely Planetin 39 Amazing Roadtrips– kirjassa esitellään Ranskan kohteita etenkin autolla matkustaville. Hyvänkokoinen kirja kulkee mukavasti autossa, ja siinä on hyödyllistä tietoa muun muassa liikennemerkeistä. Takasivulla on iso taiteltava maantiekartta.

Rivieran noin 10-sivuinen tietopaketti on niukka, mutta sisältää autoilijalle olennaisia tietoja ruoka- ja yöpymismahdollisuuksista. Kulttuurista ja erikoisista nähtävyyksistä kiinnostuneille opas ei sovi. Kirja on englanninkielinen.

Oliver Berry ym.
France’s Best Trips: 39 Amazing Road Trips
Lonely Planet Publications 2013
ISBN 978-1-74220-985-2

Kävelyreittejä nähtävyyksille

Insight Guidesin Nice and The French Riviera -opas johdattaa lukijan monipuoliseen Etelä-Ranskaan. Kirja on ulkoasultaan hieman epäselvä – teksti on melko pientä ja sivut kapeita, joten huononäköisille tämä kirja ei välttämättä sovi.

Kätevän kokoinen opas kulkee mukavasti käsilaukussa tai repussa, eikä paina paljoa. Englanninkielisessä kirjassa on erilaisiin aiheisiin jaoiteltuja osioita ja takakannessa hyödyllisiä fraaseja ja karttamerkkejä. Oppaan mukana tulee taiteltava kartta.

Takana kätevä hakemisto ja oppaassa on esitelty hyviä kävelyreittejä ja turistikierroksia, sekä ravintoloita ja hotelleja, jotka on merkitty eri hintaluokkiin kuuluvaksi.

Natasha Edwards
Insight Step by Step: Nice and the French Riviera
APA Publications GmbH & Co. 2010
ISBN 978-1-74220-985-2

Teksti: Sara Laakkonen
Kuva: Flickr / Giåm

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.