hero taustakuva

Esittelyssä viinimatkailijan mainiot opukset

artikkelin kuva
Matkakirjat
Toiset testaavat viinimaiden makuja omalta kotisohvalta käsin, mutta innokkaimmat matkustavat lempiviininsä synnyinseuduille. Asiantuntevat viinikirjat sopivat kaikenlaisille viinin ystäville.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 20.06.2012
facebook   whatsapp

Viinistä viiniin 2012

Viini-lehden vuosikirja Viinistä viiniin 2012 esittelee kaikki Alkossa myytävät viinit. Kirja on kätevästi jaettu puna-, valko- ja roseeviineihin, joista voi helposti etsiä haluamansa. Oppaasta löytyvät niin ikään myös kuohuviinit, samppanjat ja väkevät viinit. Oma osionsa on annettu myös Viking Linen ja Tallink Siljan tax free -viinivalikoimille.

Tähtiluokituksen ja hinnan lisäksi kirja arvioi jokaisen viinin hinta-laatusuhteen. Ruoanlaittajat ilahtuvat eri viineille tarjottavista ruokasuosituksista, kun taas viinisanasto auttaa ymmärtämään viinien kuvailussa käytettävää kieltä.

Kätevän kokoinen taskukirja kulkee vaikka laukussa mukana viininhakureissulla. Opus sopii sekä uusia makuja etsivälle viinintuntijalle että aloittelevalle viiniharrastajalle. Kirjassa on selkeästi esitelty myös eri rypälelajit.

Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo
Viinistä viiniin 2012
Otava 2011
ISBN 978-951-1-25596-3

Matka Champagneen

Suomen ensimmäisen Master of Winen Essi Avellanin kirja vie nimensä mukaisesti samppanjan synnyinseuduille Ranskaan. Matka Champagneen esittelee parhaiden samppanjantuottajien lisäksi myös kuohujuoman historian ja kaiken samppanjaan liittyvän nippelitiedon.

Viinimatkailijalle Avellan on kirjoittanut asiantuntevan luvun Champagnen matkan suunnittelusta. Oppaan avulla selviää miten Champagneen pääsee, koska sinne kannattaa matkustaa ja mitä siellä on syytä nähdä. Kirjan loppuun on listattu alueen hotelleja, ravintoloita ja baareja. Toki Matka Champagneen toimii myös nojatuolimatkana kaikille viini- ja ruokakulttuurista kiinnostuneille.

Reilut 50 samppanjataloa esittelevästä kirjasta huokuu kuohujuomaan hurahtaneen Avellanin ammattitaito. Tekstiä höystävät kauniit värikuvat saavat lukijankin haaveilemaan matkasta Champagneen.

Essi Avellan
Matka Champagneen
Tammi 2010
ISBN 978-951-31-5595-7

Suuri viinikirja

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1971 ilmestyneen viinikirjan kahdeksas painos on kattava käsikirja kaikille viinin ystäville. Järkälemäisessä opuksessa esitellään kaikki tärkeät viinimaat Ranskasta Italiaan ja Australiasta Yhdysvaltoihin.

Viinimatkailijaa silmällä pitäen kirjassa on 200 päivitettyä karttaa, joiden avulla reissaaja pääsee suosikkiviiniensä rypäleiden jäljille. Suuri viinikirja on varsinainen informaatiopaketti, josta viiniharrastaja voikin saada ideoita ja vinkkejä tulevia matkoja varten.

Maailman arvovaltaisimpien ja käyttökelpoisimpien viinikirjojen joukkoon nostettua opasta on käännetty 14 eri kielelle. Kirja sopiikin loistavasti vaikka lahjaksi viinin ystävälle.

Hugh Johnson ja Jancis Robinson
Suuri viinikirja
Tammi 2010
ISBN 978-951-31-2341-3

Maria Hietala

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.