Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viisaasti vesillä -kampanja käynnissä

artikkelin kuva
Uutiset
Kesän kolme vaarallisinta tekijää ovat 3H eli helle, humala ja huolimattomuus. Viisaasti vesillä -kampanja haluaa näin juhannuksen alla korostaa vastuuta lähimmäisestä, etenkin aikuisten vastuuta lapsista ja nuorista.
Teksti: minnam
Päivitetty: 23.06.2010
facebook   whatsapp

Vaikka hukkuminen on Suomessa erittäin miehinen laji, on pelastusliivien käyttö hyvin suotavaa kaikille veneessä olijoille. Tämä koskee myös soutuveneitä, joissa laki ei valitettavasti velvoita pitämään pelastusliivejä edes mukana. Vain alle 10 %:lla vesiliikenteessä hukkuneista on ollut pelastusliivit päällään.

Alkoholin osuus hukkumiskuolemissa on merkittävä: 80 % kesäaikaisista aikuisille tapahtuneista onnettomuuksista on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena. Juhannuksena kannattaa toteuttaa vanhaa sanontaa, joka pätee autoilun lisäksi kaikkiin muihinkin liikennemuotoihin, myös veneilyyn. Jos otat, et aja. Jos ajat, et ota.

Viisaasti vesillä -kiertue on käynnissä. Edellisen vuoden tapaan teemana on: ÄLÄ JÄTÄ AIVOJA NARIKKAAN. Teemalla halutaan muistuttaa vastuuta omista toimista ja valinnoista vesillä liikuttaessa. Lisäksi tulee tuntea vastuuta myös toisten turvallisuudesta. Kaikkiaan noin 30:llä eri paikkakunnalla opastetaan aidoissa olosuhteissa, miten hätään joutunut voidaan pelastaa vedestä erilaisilla apuvälineillä omaa turvallisuutta vaarantamatta. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tilastojen mukaan Suomessa on hukkunut tänä vuonna 15.6. mennessä yhteensä 36 henkilöä, mikä on 7 vähemmän kuin vuonna 2009 vastaavana ajanjaksona. Viimeisen 20 vuoden aikana on juhannuksena hukkunut keskimäärin noin 9 suomalaista.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.