Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vesijuoksu maalla tuo puhdasta vettä Sri Lankaan

artikkelin kuva
Uutiset
Tänä kesänä vesijuostaan kuivalla maalla hyvän syyn vuoksi.
Teksti: minnam
Päivitetty: 08.06.2010
facebook   whatsapp

Tänä kesänä vesijuostaan kuivalla maalla hyvän syyn vuoksi. Suomen World Visionin ja R-kioskin yhteistyössä järjestämässä Vesijuoksu-tempauksessa
kuka tahansa voi lahjoittaa kuntoilemalla 100 euroa puhtaan juomaveden varmistamiseksi lapsille Sri Lankan Kalpitiyassa.

Lahden lisäksi Vesijuoksun neljä muuta lähtöpaikkaa ovat Pori, Oulu, Leppävirta ja Rovaniemi.

Kun vesikanisterit on laskettu liikkeelle, niitä voi kesän aikana kuljettaa kuka tahansa vapaaehtoinen R-kioskilta toiselle lihasvoimin: kävellen, juosten, polkupyörällä – vain mielikuvitus on rajana.

R-kioskit lahjoittavat 100 euroa Sri Lankan Kalpitiyaan vesiongelman ratkaisemiseksi aina jokaisesta uudesta R-kioskista, jossa jokin tempauksen viidestä vesikanisterista vierailee. Tavoitteena on 150 R-kioskin valloittaminen kesän aikana. Näin rahoitetaan osaltaan Sri Lankan Kalpitiyan Minniyan kylän asukkaille puhdasta juomavettä pumppaava, tuuli- ja aurinkovoimalla toimiva vesilaitos.

– Lahjoitusten lisäksi Vesijuoksu-tempauksella halutaan muistuttaa kehitysmaiden lasten tekemistä päivittäisistä, jopa 10 kilometrin mittaisista raskaista vedenhakumatkoista. Vedenkantoon käytetty aika on pois lasten koulunkäynnistä ja leikistä, kertoo toiminnanjohtaja Tiina Saukko Suomen World Visionilta.

Lisätietoja Vesijuoksusta ja sen säännöistä löytyy Suomen World Visionin kotisivuilta www.worldvision.fi/vesijuoksu. Kurkista kanistereiden sijainnit ja tule mukaan tai haasta ystäväsi vesitalkoisiin!

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.