Kuva: Visit Estonia
Maisema Tallinnassa

Varo sakkorysää Virossa! Pieni unohdus voi johtaa jopa satojen eurojen menetykseen

Maan tieliikennelain mukaan heijastimen käyttö on pakollista ja unohduksesta voi seurata yllättävän suuret sakot.

Heijastin mukaan matkalle

Vaikka heijastin ei välttämättä ole kärkipäässä matkailijan pakkauslistalla, Viroon matkustettaessa on syytä huolehtia, että heijastin lähtee matkalle mukaan. Harva tietää, että maan tieliikennelaki velvoittaa käyttämään heijastinta ja määräyksen noudattamatta jättäminen voi johtaa pahimmillaan jopa satojen eurojen suuruisiin sakkoihin.

Lakia valvotaan vaihtelevasti, mutta pahimmillaan tietämätön matkailija voi saada maksettavaksi jopa 400 euron sakot, jos heijastin ei ole mukana liikenteessä. Hyvällä tuurilla tilanteesta selviää pelkällä muistutuksella.

Heijastinta on käytettävä aina syksyisin ja talvisin, jolloin säät ovat huonot ja pimeys haittaa näkyvyyttä. Heijastin on myös syytä muistaa ottaa mukaan, kun suuntaan kaupunkien keskustojen ulkopuolelle, jossa osa alueista voi olla huonommin valaistuja katuvalojen puuttumisen vuoksi.

Heijastimia tulee olla vähintään yksi, joka on mieluiten kiinnitettynä vaatteisiin oikean käden puolelle. Heijastimen mallia tai materiaalia ei ole määritelty.

Myös pyöräilijöillä on tarkat säännöt heijastimien käytöstä. Pyörässä on oltava heijastimet edessä ja takana sekä vähintään yhden pyörän molemmille sivuille kiinnitettynä. Tämä on hyvä muistaa, jos vuokraa pyörän Viron-matkalla.

Kuva: Visit Estonia

Päivitetty: 7.11.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia