hero taustakuva

Varo näitä kohteita! Tässä ovat maailman vaarallisimmat matkailumaat

Flickr/Claudia Rosel artikkelin kuva
Uutiset
Kolumbia listattiin maailman vaarallisimmaksi matkailumaaksi Maailman talousfoorumin raportissa.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 18.04.2017
facebook   whatsapp

Kolumbia on matkailijalle vaarallisin valinta

Matkakohdetta valitessa turvallisuus on yksi merkittävä tekijä ja heikon turvallisuustilanteen vuoksi upeatkin matkailukohteet voivat jäädä jopa kokonaan ilman vierailijoita.

Maailman talousfoorumin huhtikuussa 2017 julkaisemassa The Travel & Tourism Competitiveness Report -raportissa on vertailtu 136 maan turvallisuutta ja listattu matkailijalle turvattomimmat kohteet. Turvallisuutta on arvioitu esimerkiksi henkirikosten määrän, poliisiviranomaisten luotettavuuden ja terrori-iskujen todennäköisyyden perusteella.

Raportin mukaan vaarallisin maa matkailijalle on Etelä-Amerikassa sijaitseva Kolumbia. Maassa käytiin sisällissotaa yli 50 vuoden ajan hallituksen sekä sissiliikkeiden välillä, ja rauhansopimus solmittiin vasta syksyllä 2016. Kolumbiassa ongelmana ovat myös korkeat luvut henkirikoksissa ja sieppauksissa. Maa on matkailukohteena tunnettu esimerkiksi kauniista saarista sekä luonnonpuistoista, ja turistikohteissa turvallisuustilanne on raportin mukaan parempi kuin muualla maassa.

Kymmenen turvattomimman matkailumaan listalla on valtioita esimerkiksi Etelä- ja Väli-Amerikasta sekä Afrikasta. Seitsemäntenä listalla on Egypti, joka oli aiemmin suomalaistenkin suosima matkakohde, mutta matkustus maahan loppui lähes kokonaan alueen levottomuuksien vuoksi. Euroopan maista listalle sijoittui Ukraina, jossa turvallisuustilanne on ollut ailahteleva Ukrainan ja Venäjän aluekiistoista johtuen.

Maailman turvattomimmat matkailumaat 2017

1. Kolumbia
2. Jemen
3. El Salvador
4. Pakistan
5. Nigeria
6. Venezuela
7. Egypti
8. Kenia
9. Honduras
10. Ukraina

>> Lue myös: Suomi nappasi ykkössijan kansainvälisessä vertailussa – nämä ovat turvallisimmat matkailumaat

Lähde: WEF
Kuva: Flickr/Claudia Rosel

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.