Hyppää sisältöön

Turistit ovat löytämässä takaisin – onko Tunisiassa turvallista lomailla?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.01.2013
Suomalaisturistit uskaltavat taas matkustaa Tunisiaan vuoden 2011 levottomuuksien jälkeen. Asiantuntijat kertovat maan turvallisuustilanteesta.

Turistikohteissa rauhallista

Suosittuna matkailumaana tunnetun Tunisian turismi koki kovia, kun vallankumous ajoi reissaajat pois pari vuotta sitten. Joulukuussa 2010 alkanut kapina korruptiota ja diktatuuria vastaan levisi myös moniin muihin arabimaihin keväällä 2011. Tunisiaa 23 vuotta hallinnut presidentti karkotettiin maasta, mutta satoja ihmisiä ehti kuolla mellakoiden aikana.

Deturin hallituksen jäsen Kaj Horsma muistuttaa, etteivät levottomuudet myllertäneet turistien suosimissa lomakeskuksissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Missään vaiheessa turistialueilla ei ollut minkäänlaista hämminkiä. Käytännössä mitään vaaraa tai turvattomuutta varsinaisissa lomakeskuksissa ei ollut, kertoo Horsma.

Laajasti uutisoidut mielenosoitukset ja mellakat saivat turismin romahtamaan. Tunisian Pohjoismaiden matkailutoimiston johtaja Amine Hajri toivoo matkailijoiden tutustuvan nyt maahan, joka katsoo tiiviisti tulevaisuuteen.

– Vallankumous oli käytävä läpi, jotta Tunisia maana voisi mennä eteenpäin. Nyt suhtaudumme tulevaisuuteen optimistisesti ja toivomme turistien löytävän uuden Tunisian, sanoo Hajri.

Huima nousu vallankumouksen jälkeen

Turismin uudesta noususta kertovat myös Suomen matkatoimistoalan liiton julkaisemat valmismatkatilastot. SMAL:n mukaan suomalaisturistien reissut Tunisiaan kasvoivat vuonna 2012 lähes 466 prosenttia kriisivuoteen 2011 verrattuna.

Horsman mukaan suomalaisten suosikkikohteita ovat edelleen Soussen, Hammametin ja Monastirin lomakeskukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Aurinko ja meri ovat se ykkösjuttu ilman muuta, mutta Tunisiassa on myös aivan uskomaton historia, Horsma muistuttaa.

Tunisia on mukana myös Nelosella parhaillaan pyörivässä Matkaoppaat-sarjassa, jossa tutustutaan suomalaisten arkeen Turkin Alanyan lisäksi Tunisian Soussessa.

Katso videolta asiantuntijoiden kommentit Tunisian nykytilanteesta – entä millainen kohde Tunisia on naismatkailijalle?

http://www.youtube.com/watch?v=EkkInqm5AgM

Lue myös: Ulkoministeriön matkustustiedote Tunisiaan

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Detur
Video: Hannu Korpela