Hyppää sisältöön

Uskomaton bussimatka kiinnostaa – Pikavuoro palkittiin Suomen parhaana blogina

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.01.2013
Rantapallon Pikavuoro maailman ympäri on palkittu Suomen kiinnostavimpana matkablogina.

Tässä on Suomen paras matkablogi!

Suomalaisten erikoista bussireissua seuraava Pikavuoro maailman ympäri on palkittu Suomen parhaana matkablogina. Palkinto luovutettiin Matka 2013 -messujen avajaisissa. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä kolmen finalistin joukosta.

Pikavuoro starttasi Suomen Salosta tammikuussa 2011. Nyt bussivanhus Ajokki Royal on käynyt jo jopa kymmenessä maassa kolmella mantereella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikavuoro on kolmen kirjoittajan käsialaa

Blogia ovat vuorollaan kirjoittaneet pikavuororeportterit Tero Ikäheimonen ja Kalle Jokinen sekä parhaillaan Pikavuoron mukana matkustava Mirka Karvonen, joka tarttui blogin ohjaksiin viime syksynä.

– Melkoinen kunnia näin tuoreelle bloggaajalle, mutta edelliset reportterit ovat tehneet hyvää työtä jo kaksi vuotta, Karvonen kiittelee.

Parhaana muistona Mirkan mieleen on painuneet matkustajien tutustuminen toisiinsa alkumatkasta.

– Kohteina itselleni ovat kolahtaneet eniten Kambodzhan autiot rannat ja toisaalta taas Hongkongin ja Macaon vilinä.

Viime talvena viisi kuukautta Pikavuoron kulkua raportoinut Kalle Jokinen muistelee matkaa haikeus silmissään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Pikavuoron parasta antia oli ehdottomasti täydellinen irtautuminen normaalista elämästä. Tien päällä eivät jokapäiväiset murheet painaneet. Reissulta kaipaan eniten seikkailufiilistä. Vaikka kotona arki on tällä hetkellä erittäinkin tyydyttävää, alkaa tie jo vähitellen kutsua.

Matka jatkuu kohti Etelä-Koreaa

Tällä hetkellä Pikavuoro kulkee Kiinassa kohti Etelä-Koreaa. Perille Busaniin saavutaan helmikuun alussa. Sen jälkeen ohjelmassa on pieni tauko, ja kesällä matka jatkuu kunnianhimoisella Amerikan-etapilla Alaskasta aina Etelä-Amerikan kärkeen saakka.

Myös pikavuorokippari Jani Laine on otettu voitosta ja lähettää terveisensä Kiinasta.

– Blogi on elänyt mukavasti. Saimme ison määrän seuraajia jo talvella 2011 Suomesta startatessamme. Hienoa kuulla, että nojatuolimatkalaiset ovat valinneet Pikavuoron parhaaksi, sanoo Laine.

>> Hyppää kyytiin ja seuraa Pikavuoron matkaa maailman ympäri!