hero taustakuva

Turun lentoasemalle miljoonauudistus – suljetaan kesällä kuukaudeksi

artikkelin kuva
Uutiset
Turun lentoaseman uudistuksella haetaan sujuvampaa ja mukavampaa matkustuskokemusta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.02.2014
facebook   whatsapp

Lentoasema viihtyisämmäksi

Turun lentoasemalla käynnistyvät terminaali 1:n ja liikennealueiden 14 miljoonan euron uudistustyöt. Terminaalin peruskorjauksessa uusitaan rakenteet ja järjestelmät, mutta samalla pyritään parantamaan myös viihtyvyyttä ja energiatehokkuutta.

Peruskorjauksen yhteydessä lentoasemalle ilmestyy myös lasten leikkipaikka ja kaksi uutta bag drop -automaattia. Myymälä- ja kahvilatiloja selkeytetään ja valikoima paranee.

– Tilojen uusimisen ansiosta saamme paremmat mahdollisuudet kehittää lentoaseman palvelutasoa ja työolosuhteita. Investointihanke tulee synnyttämään rakennusaikana työpaikkoja sekä tukee lentoliikenteen myönteistä kehittymistä Turussa tulevina vuosina, sanoo aluejohtaja, Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen.

Liikennealueella peruskorjataan päällystettyjä alueita kiito- ja rullaustiellä sekä asematasolla, jonne rakennetaan neljä lentokoneen pysäköintipaikkaa. Töiden takia lentoasema on suljettu kesällä neljä viikkoa eikä lentoliikennettä ole ajalla 30.6.-27.7.

Lentoasemalla toteutetaan myös ympäristöhankkeita, joiden ansiosta toiminnan ympäristövaikutukset pienenevät.

Matkustajamäärät nousuun?

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet lisääntyneen reittitarjonnan myötä. Viime vuonna matkustajien määrä oli kuitenkin reilut 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 2012. Matkustajamäärät ovat pudonneet kotimaassa useimmilla lentoasemilla.

Turusta on lentoja Helsingin lisäksi Maarianhaminaan, Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Riikaan, Alicanteen sekä Gdanskiin.

Nyt alkavien töiden odotetaan valmistuvan vuoden 2015 alkupuolella. Finavia pahoittelee töistä matkustajille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Finavia aloitti verkostolentoasemillaan laajan investointiohjelman vuoden alussa. Turun lentoaseman lisäksi tänä vuonna aloitetaan suuremmat investoinnit Tampereella, Ivalossa ja Rovaniemellä. Verkostolentoasemiin investoidaan noin 35 miljoonaa euroa.

Lähde ja kuva: Finavia

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.