Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tulivuorenpurkaus sekoittaa lentoliikennettä – suuri osa Suomen kentistä suljettu

artikkelin kuva
Uutiset
Eyjafjallajökullin jäätiköllä Islannissa eilen tapahtunut tulivuorenpurkaus on saanut lentoliikenteen kaaostilaan laajoilla alueilla Pohjois-Euroopassa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 15.04.2010
facebook   whatsapp

Pohjois- ja Itä-Suomen ilmatila on suljettu tuhkan vuoksi ainakin perjantaihin kello 15 saakka. Rajoituksen piiriin kuuluvat Jyväskylän, Joensuun, Kuopion, Vaasan, Kokkola-Pietarsaaren, Varkauden, Kauhavan, Savonlinnan, Oulun, Kemi-Tornion, Rovaniemen, Kajaanin, Kuusamon, Enontekiön, Ivalon ja Kittilän lentoasemat. Kotimaan reittiliikenne on käytännössä pysähdyksissä. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuhkapilvi saattaa torstain ja perjantain välisen yön aikana siirtyä myös eteläisemmän Suomen ylle.

Suomen lisäksi Iso-Britannia, Norja ja Tanska ovat sulkeneet ilmatilansa ja myös Pohjois-Ruotsin lentokenttiä on suljettu. Useita Euroopan ja Yhdysvaltojen välisiä lentoja on peruttu.

Vulkaaninen tuhka kulkee useiden kilometrien korkeudessa ja on riski lentoliikenteelle. Tuhka haittaa näkyvyyttä ja se voi myös vaurioittaa lentokoneiden moottoreita. Tuhkapilvi sisältää hiukkasten lisäksi muun muassa rikki- ja hiilidioksidia. Ihmisten terveydelle korkealla kulkevasta pilvestä ei ole vaaraa.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.