Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko tiesit tämän – 10 asiaa, joissa Suomi on maailman paras

artikkelin kuva
Uutiset
Amerikkalaisella verkkosivustolla listattiin asioita, joissa Suomi on maailman paras.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.01.2014
facebook   whatsapp

Suomen yllättävät ykkössijat

Amerikkalainen verkkosivusto Buzzfeed julkaisi joulukuussa artikkelin, jossa listattiin asioita, joissa Suomi on maailman johtava maa.

Itse jenkit eivät olleet nippelitietoja kaivaneet, sillä jutusta käy ilmi, että sen kirjoittaja on suomalainen.

Katso kymmenen poimintaa artikkelista – joko tiesit nämä?

1. Vähiten korruptoitunut maa
Kansainvälisen raportin mukaan Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa yhdessä Tanskan ja Uuden-Seelannin kanssa.

2. Eniten hevibändejä asukasta kohden
Tämä tuskin tulee kenellekään yllätyksenä: suomalaiset rakastavat metallimusiikkia, ja alan bändit ovat menestyneet myös maailmalla. Suomesta löytyy 54 hevibändiä 100 000 asukasta kohden.

3. Paras koulutus maailmassa
Suomalaisella koulutusjärjestelmällä on loistava maine maailmalla. Vaikka Suomi onkin jäänyt jälkeen aiempien vuosien PISA-tuloksistaan, pidetään Suomea silti yhtenä maailman parhaista paikoista käydä koulua ja opiskella.

4. Suurin kahvikulutus
Suomalaiset rakastavat kahvia – eivätkä pihistele sen juomisessa. Keskiverto suomalainen kuluttaa vuodessa jopa 12 kiloa kahvia, kun maailman keskivertokulutus on noin 1,3 kiloa.

5. Eniten saunoja asukasta kohden
Missä muussa maassa voisi olla enemmän saunoja asukasta kohti kuin Suomessa? Vastaus: ei missään. Reilun 5 miljoonan asukkaan Suomesta löytyy yli 3 miljoonaa saunaa.

6. Paras maa olla äiti
Save the Children -järjestön rankkauksen mukaan Suomi on naiselle maailman paras paikka perustaa perhe. Sijoitukseen vaikuttivat muun muassa alhainen kuolleisuusaste raskauden tai synnytyksen aikana sekä naisten korkea määrä hallituksessa.

7. Helsinki on maailman paras asuinkaupunki
Ainakin jos kysytään Monocle-lehdeltä, jonka tutkimuksen mukaan maailmasta ei löydy Helsingin voittanutta.

8. Helsinki on maailman rehellisin kaupunki
Joko luit Reader’s Digest -lehden tekemän kansainvälisen rehellisyystutkimuksen tulokset? Kyllä vain – rehellisin kansa löytyi Suomesta.

9. Maailman parhaat mobiilipelit
Suomessa osataan tehdä mobiilipelejä, jotka niittävät menestystä maailmalla ja nappaavat latauslistojen ykköspaikkoja. Suomalaisia menestystarinoita ovat muun muassa Rovio ja Supercell.

10. Innokkaimmat maidonjuojat
Mikä on suomalaisen suosikkijuoma kahvin lisäksi? No tietenkin maito. Suomessa ollaankin maailman innokkaimpia maidonjuojia kulutuksessa mitattuna.

Lue lista kokonaisuudessaan täältä!

Lähde: Buzzfeed
Kuva: Flickr / V31S70

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

 1. Katkeraa tilitystä, mutta vähän tekoja J:ltä. Tosin hauska teksti sinänsä. Jos kaikki valittajat tekisivät jotain – töitä tai perustaisivat yrityksen, niin me oltaisiin rikkain valtio ja nautittas elämästä valittamisen sijaan.

  Voihan sitä katkeruutta ja vihaa kotona kehittää naama punaisena ja nähdä, että kaikissa muissa on se vika kun…


 2. on muuten pudonnu korruptio indeksissäkin kolmanneksi
  ja pisatesteissä vieläkin pitemmälle


 3. Eniten hinttejä eduskunnassa unohtu myös. Neekerimiehet synnyttää myös täällä. Ai sitä veren määrää kun vallankumous alkaa..


 4. Korkeimmat eli parhaat verot. Parhaiten parhailla veroilla kuristettu ostovoima ja vähiten kannattava työnteko. Korkein eli paras hinta ruokakorissa. Paras ruoka- ja juomakulttuuri, eineksiä ja keskiolutta. Parhaat päivittäistavarakauppakartellit. Paras hyväveliverkosto. Parhaat julkkiskansanedustajat. Parhaat veronkorotukset sekä uusien verojen keksimiset. Paras väliaikainen ajoneuvovero. Paras romahdus Pisa-tuloksissa, sekä parhaiten käyttäytyvät vapaan kasvatuksen saaneet kullannuput. Paras keinotekoinen kaksikielisyys korkeilla eli parhailla kustannuksilla. Paras kilpailukyvyn heikkeneminen edellämainitusta syystä. Paras lobbaus jotta tuota syytä ei mainittaisi. Paras viinaralli. Parhaat YT-uutiset. Parhaiten rahallisesti tuettu maakunta jossa ei puhuta edes samaa kieltä. Paras hallitus, ja sen huippuluokan päätökset. Paras ilmasto, kaksi viikkoa talvea, kaksi viikkoa kesää ja 11 kuukauden syksy. Iloisimmat ihmiset. Parhaiten oikeustajun mukaiset tuomioistuinten päätökset. Nopein eli paras velkaantumistahti. Parhaat lobbaukset, kts. Guggenheim. Onhan noita, Suomi on monessa paras!


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.