hero taustakuva

Team Mongolanssin lähtö lähenee: ”Täältä tullaan Mongolia! “

Team Mongolanssi lahjoittaa rallin jälkeen kulkuneuvon mongolialaisille. artikkelin kuva
Uutiset
Suomalaisen kolmikon hyväntekeväisyysmatka kohti Mongoliaa alkaa heinäkuun alussa. Matkan päätteeksi tiimi lahjoittaa ambulanssin paikallisille.
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 03.07.2015
facebook   whatsapp

Valmistelut ovat hyvällä mallilla

Ekim Özdemir, Ville Orjala sekä Kiri Korvenoja eli Team Mongolanssi osallistuu tänä vuonna ainoana suomalaisena tiiminä vuosittaiseen Go Help -hyväntekeväisyysjärjestön organisoiman Mongolian Charity Rallyyn.

Mongolian Charity Rally -hyväntekeväisyysrallin tarkoituksena on auttaa maailman köyhimpiin maihin kuuluvaa Mongoliaa keräämällä mahdollisimman paljon varoja hyväntekeväisyyteen. Myös rallissa käytetyt kulkuneuvot lahjoitetaan mongolialaisten käyttöön.

Ralliin osallistuu tiimejä ympäri Eurooppaa. Matkaan lähdetään muun muassa lava- ja pakettiautoilla. Mukana on myös yksi paloauto.

Team Mongolanssin kulkuneuvona on vuoden 2007 ambulanssi, jonka he saivat lahjoituksena sairaankuljetukseen erikoistuneelta 9Lives-yritykseltä. Valmisteluja hyväntekeväisyysrallia varten tiimi on tehnyt jo viime vuoden elokuusta saakka. Matkaan lähdetään Helsingistä 7. heinäkuuta 2015. Varsinainen ralli alkaa 11. heinäkuuta Brysselistä.

– Valmistelut ovat loppuvaiheessa. Joissakin asioissa on jouduttu kikkailemaan vähän enemmän ja selvittelemään asioita useammalta taholta. Ilmeisesti ei ole ihan jokapäiväistä, että joku ajaa Suomesta Mongoliaan ambulanssilla ja lahjoittaa auton sinne, Ville Orjala kertoo.

– Matkaan on mahtunut ylä -ja alamäkiä, mutta kaikista on selvitty, Ekim Özdemir jatkaa.

Mongolanssi
Team Mongolanssin kulkuneuvo 7.heinäkuuta alkavaan seikkailuun.

Matka ei pelota

Tiimin tunnelmat lähdön lähestyessä vaihtelevat. Ilmassa on odotusta ja jännitystä, sekä vahva usko projektiin.

– Fiilis vaihtelee joka päivä. Välillä olen huolestuttavan rauhallinen kun taas toisina päivinä iskee mieletön matkakuume ja stressi, Korvenoja kertoo.

Reitti kulkee muun muassa Turkin, Georgian, Kazakstanin ja Venäjän kautta Mongoliaan ja matkaa kertyy noin 10 000 kilometriä. Korvenoja myöntää olevansa tiimin pelokkain jäsen ja ottavansa eniten turhia paineita. Özdemir ja Orjala puolestaan suhtautuvat rauhallisemmin.

– Monet ovat ihmetelleet rauhallista suhtautumistani ajatukseen ajaa yli 10 000 kilometriä Mongoliaan. Miksi tulisi pelätä? Pieni jännitystila on vain hyväksi suorituskyvyn kannalta, Özdemir sanoo.

– Välillä pohtii mitä kaikkea voi tulla eteen, ja olemmeko varautuneet siihen. Toisaalta muuttuvat olosuhteet ja vaihtelevat tilanteet ovat eräs retken suola, Orjala sanoo.

Kolmikko on varautunut erilaisiin tilanteisiin muun muassa käymällä ensiapukurssin. Reittiä on tutkittu ja sponsoreiden avustuksella kuntoa kohotettu. Henkistä valmistautumista on tehty ystävien, tuttavien ja sukulaisten kanssa. Kaikki alkaa olla valmista lähtöä varten.

– Täältä tullaan Mongolia, ei muuta kuin baanalle!, Orjala tiivistää.

Team Mongolanssin hyväntekeväisyysseikkailua voi seurata virallisilla kotisivuilla sekä Facebookissa.

Seuraa matkaa Instagramissa ja Twitterissä:
@TeamMongolanssi
#lanssillamongoliaan #teammongolanssi #koskamävoin

>> Lue myös: Suomalaiset aikovat ambulanssilla Mongoliaan: ”Perille päästään vaikka työntämällä”

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Janne Mäki, Kiri Korvenoja

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.