hero taustakuva

Tänne Prinssi William ja Kate Middleton muuttavat – katso video!

artikkelin kuva
Uutiset
Angleseyn saaresta Walesin luoteisrannikolla tulee Prinssi Williamin ja Kate Middletonin koti seuraavien kahden vuoden ajaksi.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 28.04.2011
facebook   whatsapp

Kukkuloita ja rehevää maata

Rauhallisuudestaan ja kauniista maisemistaan tunnettu Angleseyn saari sijaitsee Walesin luoteisrannikolla. Siltojen mantereeseen yhdistämällä saarella on noin 70 000 asukasta.

Angleseyn kauniit rannat ja raikas ilma ovat tehneet siitä suositun matkailukohteen, eikä kuninkaallisen parin muuttaminen saarelle ainakaan vähennä turistien kiinnostusta seutua kohtaan.

Britannian ilmavoimien tukikohta RAF Valley sijaitsee Angleseyssä ja Prinssi William morsiamineen on saarella jo tuttu näky. Häiden jälkeen pari asettuu seudulle asumaan ainakin Williamin kaksivuotisen RAF-komennuksen ajaksi.

Britannian pisin paikannimi

Walesin erikoisuuksiin kuuluu omalaatuinen kymrin kieli, jota myös Angleseyn saarella käytetään paljon.

Kielen ominaisuuksiin kuuluvat pitkiksi venyvät sanat. Koko Ison-Britannian pisin paikannimi onkin pienen angleseylaiskylän 58-kirjaiminen Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Paikka on pienuudestaan huolimatta suosittu käyntikohde ja kylän rautatieaseman kyltti komeilee lukuisissa turistivalokuvissa.

Kuvat ja video: Visit Wales

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.