Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämä matkakohde tunnetaan paratiisina – mutta sillä on ruma kääntöpuoli

Flickr / aryonoco artikkelin kuva
Uutiset
Ihmisoikeusjärjestö on puuttunut unelmakohteen epäkohtiin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.12.2016
facebook   whatsapp

Käärmeitä paratiisissa – Fidžin ruma raportti

Useimmille matkailijoille tulee Tyynellämerellä sijaitsevasta Fidžistä mieleen trooppinen paratiisi, jonne ei ehkä koskaan pääse. Kaukaisen sijaintinsa takia saarivaltio on suomalaismatkailijoille harvinainen kohde, mutta se nauttii suosiota erityisesti australialaisten keskuudessa.

Tälläkin paratiisilla on kuitenkin käärmeensä, kuten käy ilmi ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin julkaisemasta tuoreesta raportista. Järjestön mukaan saarivaltion virkavalta käyttää tehtävissään törkeää väkivaltaa ja jopa kidutusta.

Useita uhreja jututtaneen Amnestyn mukaan poliisi on pahoinpidellyt pidättämiään henkilöitä kunnes nämä ovat menettäneet tajunsa. Uhreja on myös muun muassa poltettu, raiskattu ja kidutettu.

29-sivuiseen raporttiin on kerätty lukemattomia tapauksia vuodesta 2006 lähtien, jolloin Fidžin poliisivoimat siirtyivät armeijan vastuulle. Pahimmillaan virkavallan toiminta on johtanut kuolemaan ja raajojen amputaatioon.

Uutissivusto News.com.au kertoo Fidžin pääministerin Frank Bainimaraman myöntäneen ongelman, josta yritetään päästä eroon. Bainimaraman mukaan maassa on vallitsee väkivallan kulttuuri, jolla on pitkät perinteet.

Pääministeri on kuitenkin ilmoittanut tukevansa poliiseja kaikessa, mistä näitä saatetaan syyttää. Ministeri on puolustellut virkavallan tekosia sanomalla heidän vain tehneen työtään.

Amnesty International vaatii nyt Fidžiä lopettamaan raa’at toimintatavat, mikäli se haluaa säilyttää maineensa Tyynenmeren paratiisisaarena.

Lähde: News.com.au
Kuva: Flickr / aryonoco

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.