Kuva:
Finnjet sai oman postimerkin

Tämä ikimuistoinen Itämeren kyntäjä saa oman postimerkin

Suomen ja Saksan välillä liikennöinyt legendaarinen Finnjet saa oman postimerkin.

Finnjet ikuistettiin postimerkkiin

Itella julkaisee 17. maaliskuuta pienoisarkin, jonka kaksi postimerkkiä kuvaavat legendaarista autolautta Finnjetiä. Alus liikennöi Helsingin ja Travemünden välillä vuosina 1977-2008.

Graafikko Klaus Welpin suunnittelema Finnjet-pienoisarkki päättää yhteispohjoismaisen Norden: Merellinen Pohjola -julkaisusarjan, jonka aiemmat postimerkit ovat kuvanneet muun muassa meripelastusaluksia, merikeskus Vellamoa ja museojäänmurtaja Tarmoa.

Graafikolla on myös omakohtaisia kokemuksia lautalta: Welp on syvännyt postimerkkiarkkiin vanhan valokuvan, jossa hän matkustaa kolmivuotiaana perheensä kanssa Finnjetillä Saksaan.

Finnjet oli tekniikkansa puolesta aikansa edistyksellisin autolautta. Alus oli myös maailman suurin matkustaja-autolautta esimerkiksi painossa, pituudessa ja kapasiteetissa mitattuna.

Lautta tunnettiin matkustusmukavuudestaan: kansipaikkojen sijaan matkustajilla oli hytit, ja risteilyyn kuului buffet-pöytiä ja viihdeohjelmaa. Autolautta ehti kuljettaa liikennöintivuosinaan yli viisi miljoonaa matkustajaa.

Finnjet ikuistettiin postimerkkiinKuva:

Legendaariselle Finnjetille oma postimerkkiKuva:

Lähde ja kuvat: Itella Posti

Päivitetty: 10.3.2014

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia