Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Takuuvarmaa lämpöä ja ihanaa auringonpaistetta – neljä kaukokohdetta, joihin pääsee maaliskuussa edullisesti

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Maaliskuussa alkaa kylmyys ja pimeys jo tympiä talven jäljiltä. Nämä neljä kaukokohdetta hemmottelevat matkailijaa lämmöllä ja auringonpaisteella - parasta on, että niihin pääsee maaliskuussa edullisesti lomalle!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 07.02.2020
facebook   whatsapp

1. Gambia

Afrikan länsirannikolla sijaitseva pikkuinen Gambia on hurmannut suomalaismatkailijat erityisesti lämpimällä ja aurinkoisella säällä. Gambia on mainio valinta lomakohteeksi myös maaliskuussa, sillä lämpötilat kohoavat päivisin noin 30 asteen tuntumaan.

Gambia sopii rentoa ja rauhallista rantalomaa etsiville matkailijoille, sillä maan noin 80 kilometriä pitkästä rantaviivasta suurin osa on hiekkarantoja. Loman aikana kannattaa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, jonka annoksissa pääosassa ovat liha ja riisi. Maan hintataso on edullinen varsinkin paikallisten suosimissa ravintoloissa ja baareissa sekä ostospaikoilla.

Lämmintä lomakohdetta etsivälle Gambia on maaliskuussa edullisin vaihtoehto.

Rantojen lisäksi Gambiasta löytyy myös kaunista luontoa. Rantalomaan voi yhdistää päiväretken vaikka Gambia-joelle, sademetsään tai luonnonpuistoon.

>> Maaliskuun Gambian lomat alk. 395 € / 8 vrk

2. Kap Verde

Kap Verden saariryhmästä tulevat ensimmäisenä mieleen upeat, vaaleahiekkaiset rannat. Saariryhmä sijaitsee Atlantin valtameressä noin 500 kilometrin päässä Afrikan länsirannikosta, ja lämmin sää hellii matkailijoita ympäri vuoden. Maaliskuussa saarilla on miellyttävän lämmintä muttei paahtavan kuumaa, sillä päivälämpötilat liikkuvat noin 25 asteessa.

Kap Verdellä viihtyvät auringonpalvojat ja vesiurheilun harrastajat, sillä saarilla on mainiot puitteet esimerkiksi surffaamiseen. Rauhallinen kohde sopii myös perheille. Matkaa suunnitellessa on hyvä muistaa, että kaikkialla saarilla matkailupalvelut eivät ole yhtä kehittyneitä eikä Kap Verdellä ole runsaasti varsinaisia nähtävyyksiä.

ShutterstockKap Verde
Pitkät hiekkarannat ja turkoosit merimaisemat ovat Kap Verden valtti.

Myös paikallinen ruoka ja kulttuuri ovat osa Kap Verden viehätystä. Erityisesti kala- ja äyriäisruoat ovat saarilla suosittuja ja kokeilemisen arvoisia.

>> Maaliskuun Kap Verden lomat alk. 425 € / 8 vrk

3. Thaimaa

Thaimaa on kaukokohteista yksi suomalaisten suosikeista, jonne matkustetaan erityisesti sään, rantojen ja paikallisen ruoan perässä. Myös maaliskuussa matkailija voi luottaa löytävänsä Thaimaasta lämpimiä kelejä ja auringonpaistetta, sillä päivisin lämpömittari voi näyttää jopa reilua 30 astetta.

Matkakohteena Thaimaa on monipuolinen, sillä kohteesta riippuen maassa onnistuu niin ranta-, kaupunki- kuin aktiiviloma. Kaikki nämä on helppo yhdistää myös yhteen reissuun ja suosittuja ovatkin saarihyppelyt, joilla pääsee kokemaan monta kohdetta yhdellä kertaa.

Inka KhanjiBangkok, Thaimaa
Bangkokissa hellepäivistä voi nauttia vaikkapa hotellin kattouima-altaalla.

Maaliskuussa edullisia matkoja saa varsinkin pääkaupunki Bangkokiin ja rauhalliseen Cha-amin rantakohteeseen. Vaikka Bangkok ei ole rantakohde, voi sieltä tehdä päiväretkiä muualle tai nauttia rennoista lomapäivistä kaupungin kattouima-altailla.

>> Maaliskuun Thaimaan lomat alk. 485 € / 7 vrk

4. Arabiemiraatit

Erityisesti kuuma ja aurinkoinen sää houkuttelee matkailijoita Arabiemiraatteihin. Maan tunnetuimmat matkakohteet ovat Dubai, Abu Dhabi ja Ras Al Khaimah, joista varsinkin Dubai on suomalaisten suosima. Arabiemiraateissa sää on lämmin ympäri vuoden, mutta maaliskuussa sää on vielä miellyttävämpi kuin jopa tukalan kuumina kesäkuukausina.

ShutterstockDubai, Arabiemiraatit
Arabiemiraatit on tunnettu kuumasta ilmastosta, ja helle jatkuu läpi vuoden.

Dubaissa yhdistyvät vilkas kaupunkielämä ja rento rantalomailu. Korkeiden pilvenpiirtäjien kaupungissa on esimerkiksi mahtipontisia nähtävyyksiä ja ostoskeskuksia. Myös Dubain mainio ravintolatarjonta on mainitsemisen arvoinen. Kaupunki sopii myös luksusta kaipaaville lomailijoille.

Dubaita rauhallisempaa ja aidompaa tunnelmaa löytyy Ras Al Khaimahin rantakohteesta. Juuri rauhallisuutensa vuoksi se on hyvä vaihtoehto myös perheille. Ras Al Khaimahin emiraatissa on myös muuta maata paremmat puitteet eri aktiviteeteille, kuten patikointiretkille ja sukeltamiseen.

>> Maaliskuun Arabariemiraattien lomat alk. 525 € / 7 vrk

Matkojen hinnat on tarkistettu 7.2.2020.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.