Hyppää sisältöön

Silja Linella Bliniviikot helmikuussa

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 31.01.2010
Silja Linen laivoilla on tarjolla koko helmikuun ajan venäläisen keittiön herkkuruokaa, blinejä. Bliniviikkoja vietetään 1.2.-28.2.2010 kaikilla Silja Linen neljällä aluksella.

Teemaviikkojen aikana itse tehtyjä tattari-blinejä lisukkeineen on tarjolla Helsingin-laivojen Happy Lobster -ravintoloissa, Silja Europan Russian à la carte ja Maxim à la carte -ravintoloissa sekä Silja Galaxyn Russian à la carte Aleksander -ravintolassa. Blinejä voi nauttia alkuruoaksi tai tilata 3-6 lisukkeen valikoiman, jonka kanssa tarjoillaan niin monta bliniä kuin jaksaa syödä. Club One -kanta-asiakkaat saavat “All you can eat” -bliniannoksesta 10 prosentin alennuksen.

Tämän vuoden bliniviikkojen erikoisuus löytyy jälkiruokalistalta; nyt aterian voi täydentää suklaablineillä, joita tarjoillaan valkosuklaamoussen ja vadelmahillon kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Blinit ovat osoittaneet suosionsa suomalaisten keskuudessa. Siljan laivoilla haluamme tuoda sesonkiherkun saataville mahdollisimman moneen ravintolaan. Löytöretki gastronomian maailmaan piristää matkaa ja yhdistää eri kansallisuuksia – myös yli ruokakulttuurirajojen, sanoo Tallink Siljan ruoka- ja ravintolapalvelujen päällikkö Tomi Söderström.

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bistro Maximéssa on saatavilla muitakin venäläisiä herkkuja, muun muassa pelmenejä sienikastikkeella. Lisäksi Buffet-ravintoloissa on tarjolla helmikuun ajan muiden herkkujen ohella mini-blinejä sekä friteerattuja pelmenejä.

Blinit ovat pyöreitä ja paksuja, usein tattarijauhoista paistettuja pannukakkuja. Ne paistetaan pienessä paistinpannussa tai ohukaispannussa aina runsaassa voissa ja tarjoillaan kuumina suoraan pannulta erilaisten lisukkeiden, kuten mädin, sipulin sekä smetanan kera. Siljan laivoilla blinien kanssa on tarjolla myös muun muassa kylmäsavuporotartaria ja metsäsienisalaattia. Blinien seurana voi nautiskella esimerkiksi erilaisia huurteisia snapseja, valkoviinejä tai samppanjaa.

Blinit liittyvät venäläiseen maslenitsa-juhlaan, jonka alkuperä on esikristillisissä ajoissa. Maslenitsaa vietetään seitsemännellä viikolla ennen pääsiäistä, juuri ennen kristittyjen suurta paastoa, ja se vastaa siten Suomen laskiaista. Blinit ovat keskeinen osa maslenitsan viettoa, ja niiden muodon katsotaan symboloivan aurinkoa. Niiden valmistukseen käytetään mm. voita, munia ja maitoa, jotka ovat paaston aikana kiellettyjä ruokia.

Silja Linen laivojen lisäksi bliniviikkoja vietetään Tallinkin Baltic Princessillä niin ikään helmikuun loppuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Tallink