Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Särkänniemen Elämyspuisto aukeaa vappuaattona

artikkelin kuva
Uutiset
Särkänniemen Elämyspuiston kesäkausi pyörähtää käyntiin vappuaattona torstaina 30.4.2010.
Teksti: minnam
Päivitetty: 23.04.2010
facebook   whatsapp

Kiihdytys kohti kesää alkaa vappuna MotoGeestä

Kesän vauhdikkain uutuus Särkänniemen Elämyspuistossa on uusi moottoripyörävuoristorata MotoGee, joka vie kyytiläiset vauhdikkaalle ajelulle melkeinpä Näsijärven aaltojen ylle. Moottoripyöräilyn tunnelmaa tarjoava laite kiihdyttää heti laukaisussa 60 km tuntivauhtiin alle kolmen sekunnin. Rata kohoaa 13 metrin korkeuteen ja mukana on aitoa moottoripyörärataa simuloivia kurveja ja mutkia, ennen kuin maalisuora häämöttää.

Edessä on Pitkä kuuma kesä!

MTV3:n Pitkä kuuma kesä -ohjelma lähetetään Särkänniemestä suorana lähetyksenä joka sunnuntai 30.5.- 8.8. klo 19.30-21.00. Lähetysaika on pidentynyt puoleentoista tuntiin, ja Heikki Paasonen on saanut juontajaparikseen Satu Tuomiston. Särkänniemen lavalla esiintyvät Lenni-Kalle Taipaleen orkesterin lisäksi maamme huippuartistit. Huvittelun lomassa voi koko päivän seurata ohjelman harjoituksia, ja illalla nauttia livelähetyksen ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Planetaariossa valkenee Valon valtakunta

Mistä olemme tulossa ja minne olemme menossa? Kuinka maailmankaikkeus, maapallomme ja elämä saivat alkunsa? Särkänniemen uusi planetaario-ohjelma Valon valtakunta – Elämän lyhyt historia vie meidät ihmeelliselle matkalle halki avaruuden ja ajan esittäen kertomuksen elämästä ja sen kehityksestä suuresta alkuräjähdyksestä nykyaikaan. Valon valtakunta -ohjelman henkeäsalpaava visuaalinen toteutus, musiikki ja ääniefektit vievät katsojan fantastiselle seikkailulle avaruuden ääriin.

Akvaariolla palloilevat uudet tuttavuudet

Akvaariossa on tällä hetkellä käynnissä uuden altaan rakennustyöt. Altaaseen rakennetaan Malawijärven rantamaisema kivikkoineen. Merivesialtaisiin on myös muuttanut uutta elämää. Myrkyllisten siipisimppujen seuraan on päässyt piikikäs isosiilikala, täplikäs pantterisäppikala ja taiteellisen kaunis picassokala. Kultapallokala sai seurakseen muutaman veikeän kyhmypallokalan.

Kaikkea mitä huvitella voi!

Lasten Eläintarha on avoinna päivittäin 19.5. alkaen. Lasten Eläintarhalla tapaat tänä kesänä kaikkien entisten karvakorvien lisäksi vikkelät maaoravat sekä pienet viiriäiset.

Splash! Kuvaavampaa nimeä kesän 2010 delfiiniesitykselle on vaikea keksiä. Delfinaarion taitava delfiiniperhe, Veera, Näsi, Delfi, Leevi ja Eevertti esittelevät uudet taitonsa räiskyvässä showssa.

Sara Hildénin taidemuseossa on näytteillä 30.4. saakka puolalaisen Wilhelm Sasnalin näyttely. Kesänäyttely on avoinna 19.5. – 5.9.2010. Esillä on Valikoima Sara Hildénin säätiön kokoelman teoksista, modernismin klassikoita ja uusimpia hankintoja. Kokoelman keskeisistä taiteilijoista esitellään maalari ja graafikko Kauko Lehtinen.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.