Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Riisitunturin kansallispuisto Vuoden Retkikohde

artikkelin kuva
Uutiset
Vuoden Retkikohde 2010 yleisöäänestyksen on voittanut Etelä-Lapissa sijaitseva Riisitunturin kansallispuisto. Vuoden Retkikohde -palkinto jaettiin Retki-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 5.3. jo viidettä kertaa.
Teksti: minnam
Päivitetty: 07.03.2010
facebook   whatsapp

– Riisitunturin valtti on alueen erämaisuus, sillä se on Suomen eteläisin oikea tunturialue, joka tarjoaa avaraa tunturinäkymää Lapin reunalla. Riisitunturi on myös hiljaisempi kuin lähellä sijaitsevat Oulangan, Posion ja Rukan matkailualueet, kertoo voittajakohteesta suunnittelija Minna Koramo Metsähallituksesta.

Riisitunturi on ajankohtainen valinta Vuoden Retkikohteeksi, sillä aluetta on kehitetty viime vuosien aikana tuntuvasti.

– Riisitunturille on helppo tulla, sillä Kansallispuiston rajalle pääsee nykyään autolla. Alueen palveluita on parannettu ja tunturille on tehty uudet päiväreitit Riisin Rietas ja Riisin Rääpäsy. Myös laavuja on siirretty nykyisten reittien varrelle, Koramo kertoo.

Yleisö sai äänestää ammattilaisraadin valitsemien seitsemän finalistin joukosta suosikkiaan. Voittaja valittiin nettiäänestyksellä, jossa annettiin kaikkiaan yli 2000 ääntä. Voittaja keräsi lähes neljänneksen annetuista äänistä. Toiseksi suosituimmaksi retkikohteeksi nousi Teijon retkeilyalue ja kolmanneksi Koitelin matkailu- ja virkistysalue.

Messusäätiön stipendillä tunturi tuodaan kävijöiden luo

Palkintostipendin avulla Riisitunturilla aloitettu kehitystyö jatkuu, ja luvassa on myös uusia palveluita kävijöille.

– Haluaisimme tarjota alueen kävijöille jotakin uutta. Suunnitteilla on mm. nettikamerapalvelu, josta voisi jo kotona katsoa vallitsevan säätilan tai ruskan kehittymisen, ennen kuin tulee paikalle, Koramo paljastaa.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Viisi aiempaa voittajaa ovat Ruunaan retkeilyalue (2009), Kilpisjärvi (2008), Herajärven Kierros (2007), Birgitan polku (2006) ja Ivalojoki (2005). Kilpailun tavoitteena on parantaa retkeilykohteiden tunnettuutta ja auttaa luonnossa liikkujia löytämään uusia retkireittejä.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.