hero taustakuva

Pääsiäinen parasta lasketteluaikaa koko maassa

artikkelin kuva
Uutiset
Hiihtokeskusten kausi on ollut olosuhteiltaan erinomainen. Alkukauden onnistuneen lumetuksen ja pitkien pakkasjaksojen ansiosta laskukelit ovat pääsiäisenä parhaimmillaan.
Teksti: minnam
Päivitetty: 30.03.2010
facebook   whatsapp

Runsasluminen talvi on mahdollistanut hiihtokeskuksissa erinomaisesti sujuneen kauden. Talven kovat pakkaset ovat lumisateiden jälkeen kovettaneet rinteisiin paksun lumipatjan joka puolella Suomea, ja laskettelurinteet ovat edelleen erinomaisessa kunnossa. Monissa keskuksissa lasketaan varmasti ennätyspitkään tänä keväänä.

– Käynnissä oleva talvi 2010 muistetaan varmasti kahdesta asiasta: lumisuudestaan ja kipakoista pakkasista. Nyt, kun kevätaurinko lämmittää, ovat laskukelit hiihtokeskuksissa parhaimmillaan, Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet iloitsee.

Hiihtokeskukset ovat pitäneet suosionsa myös tiukassa taloustilanteessa. Toimintoja on sopeutettu jo heikkojen talvien aikana, joten tuloskunto on kohdallaan.

Hiihtokeskukset ovat pääsiäisloman aikaan erityisesti suomalaisten lapsiperheiden kestosuosikkeja. Tapahtumia ja toimintaa löytyy niin rinteissä kuin rinteiden ulkopuolellakin. Majoitustarjoajat myyvät juhlapyhien aikaan koko kapasiteettiaan, mutta peruutus- ja hajapaikkoja löytyy aina. Etelä-Suomessa on lumitilanteesta johtuen lähes kaikki hiihtokeskukset auki myös pääsiäisenä. Aukiolon voi varmistaa osoitteesta www.ski.fi/avoimet_hiihtokeskukset.

– Viime hetken lähtijä voi etsiä majoitustilaa sekä hiihtokeskuksista että lähellä olevista taajamista. Mahdollisuuksia löytyy aina, joten kannattaa olla aktiivinen, kannustaa Tollet.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.