Hyppää sisältöön

Onko tämä Finnairin ensimmäinen askel kohti halpalentoyhtiötä? Uusi lippuluokka sisältää vain käsimatkatavarat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.03.2015
Finnairin uusi lipputyyppi tuo tarjontaan edulliset lentoliput, jotka eivät sisällä ruumaan menevää matkatavaraa.

Uuden luokan liput myynnissä maaliskuussa

Finnair tuo markkinoille uuden, aikaisempaa edullisemman Light-lipputyypin niille matkustajille, jotka matkustavat vain käsimatkatavaroin Finnairin operoimiin Suomen, Skandinavian ja Baltian kohteisiin. Light-luokan liput ovat myynnissä 17. maaliskuuta 2015 alkaen. Kaikkiin muihin Finnairin lipputyyppeihin ruumaan menevä matkatavara sisältyy hintaan edelleen.

– Finnairin asiakkaiden valinnanvara lipputyypeissä kasvaa, ja asiakas voi valita juuri omia matkustustarpeitaan parhaiten vastaavan lentolipun. Meillä on paljon matkustajia, jotka matkustavat vain käsimatkatavaroin. Haluamme, että Finnairin lipputyypeistä löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Uusi lipputyyppi on osa jatkuvaa palvelun kehitystä, jolla haluamme parantaa asiakkaan matkustuskokemusta ja antaa asiakkaalle valinnanvapautta, kertoo Finnairin hinnoittelusta vastaava johtaja Tomi Hänninen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Light-lippuun on kuitenkin mahdollista ostaa ruumaan menevä matkatavara lisämaksusta joko etukäteen tai lentokentällä. Etukäteen ostettuna ruumaan menevä matkatavara on huomattavasti edullisempi.

Light on ostettavissa seuraaviin Finnairin operoimiin kohteisiin: Kööpenhamina, Oslo, Bergen, Tromssa, Tukholma, Göteborg, Tallinna, Riika, Vilna, Oulu, Rovaniemi, Ivalo, Kittilä, Kuusamo, Vaasa, Joensuu, Kuopio, Turku ja Tampere.

Finnairin käsimatkatavaroille sallima enimmäiskoko on 56 cm x 46 cm x 25 cm. Mukana saa käsimatkatavaralaukun lisäksi olla yksi henkilökohtainen tavara, esimerkiksi pieni reppu, tietokone- tai kameralaukku. Molempien laukkujen yhteispaino saa olla enintään kahdeksan kiloa.

Myös saksalainen Air Berlin tiedotti hiljattain tarjoavansa jatkossa myös lippuja, joihin sisältyy ainoastaan käsimatkatavarat.

Lähde ja kuva: Finnair

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Tampere kauniina kesäpäivänä ilmasta kuvattuna.

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja