hero taustakuva

Onko tämä Finnairin ensimmäinen askel kohti halpalentoyhtiötä? Uusi lippuluokka sisältää vain käsimatkatavarat

Finnair artikkelin kuva
Uutiset
Finnairin uusi lipputyyppi tuo tarjontaan edulliset lentoliput, jotka eivät sisällä ruumaan menevää matkatavaraa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.03.2015
facebook   whatsapp

Uuden luokan liput myynnissä maaliskuussa

Finnair tuo markkinoille uuden, aikaisempaa edullisemman Light-lipputyypin niille matkustajille, jotka matkustavat vain käsimatkatavaroin Finnairin operoimiin Suomen, Skandinavian ja Baltian kohteisiin. Light-luokan liput ovat myynnissä 17. maaliskuuta 2015 alkaen. Kaikkiin muihin Finnairin lipputyyppeihin ruumaan menevä matkatavara sisältyy hintaan edelleen.

– Finnairin asiakkaiden valinnanvara lipputyypeissä kasvaa, ja asiakas voi valita juuri omia matkustustarpeitaan parhaiten vastaavan lentolipun. Meillä on paljon matkustajia, jotka matkustavat vain käsimatkatavaroin. Haluamme, että Finnairin lipputyypeistä löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Uusi lipputyyppi on osa jatkuvaa palvelun kehitystä, jolla haluamme parantaa asiakkaan matkustuskokemusta ja antaa asiakkaalle valinnanvapautta, kertoo Finnairin hinnoittelusta vastaava johtaja Tomi Hänninen.

Light-lippuun on kuitenkin mahdollista ostaa ruumaan menevä matkatavara lisämaksusta joko etukäteen tai lentokentällä. Etukäteen ostettuna ruumaan menevä matkatavara on huomattavasti edullisempi.

Light on ostettavissa seuraaviin Finnairin operoimiin kohteisiin: Kööpenhamina, Oslo, Bergen, Tromssa, Tukholma, Göteborg, Tallinna, Riika, Vilna, Oulu, Rovaniemi, Ivalo, Kittilä, Kuusamo, Vaasa, Joensuu, Kuopio, Turku ja Tampere.

Finnairin käsimatkatavaroille sallima enimmäiskoko on 56 cm x 46 cm x 25 cm. Mukana saa käsimatkatavaralaukun lisäksi olla yksi henkilökohtainen tavara, esimerkiksi pieni reppu, tietokone- tai kameralaukku. Molempien laukkujen yhteispaino saa olla enintään kahdeksan kiloa.

Myös saksalainen Air Berlin tiedotti hiljattain tarjoavansa jatkossa myös lippuja, joihin sisältyy ainoastaan käsimatkatavarat.

Lähde ja kuva: Finnair

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Finnarilla hintoja lukuunottamatta kaikki muu onkin halpislentoyhtiötasolla, ihan tarpeellinen muutos.


  2. BA taisi aloittaa tuon trendin Euroopassa pari vuotta sitten. Tärkein kysymys onkin, että meneekö koneeseen meno tappeluksi tilasta käsimatkatavaroille. Finnairilla en ole nähnyt käsimatkatavaran kokoa kontrolloitavan. Suomalainenhan tekee mitä vain säästääkseen euronkin.


  3. Lufthansa-konsernikin tiedotti just lanseeraavansa tuommoisen.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.