Hyppää sisältöön

Nyt matkataan kotimaassa ja Virossa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 29.03.2011
Talouden taantuma on hillinnyt ulkomaan matkailua, mutta kotimaan matkailulla menee hyvin, selviää Tilastokeskuksen tekemästä haastattelututkimuksesta.

Kaikkiaan suomalaiset tekivät marraskuussa 2008 vapaa-ajan matkoja 2,1 miljoonaa, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin marraskuussa 2007. Ulkomaan matkojen määrä vähentyi vuoden takaiseen verrattuna 16 prosenttia.

Viro kiinnostaa

Suomalaiset tekivät viime marraskuussa 200 000 kohdemaassa yöpymisen sisältävää ulkomaan matkaa, mikä on 3 prosenttia vähemmän kuin marraskuussa 2007. Ulkomaan kohteista Viron suosio on kasvanut huimasti: kun kaikissa muissa maissa vietettyjen öiden määrä on vähentynyt 21 prosenttia, Virossa yöpymisten määrä on kasvanut 85 prosenttia. Peräti joka kolmannes maissa vietetyistä öistä vietettiin Virossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laivayöpymisen sisältäneet matkat vähenivät vuoden 2007 marraskuuhun verraten 32 prosenttia. Kaikista ulkomaan matkoista joka kolmas yö vietettiin Ruotsin- tai Viron-lautalla. Suurimman hävikin matkailijoiden suhteen ovat kokeneet Ruotsin-risteilyt, sillä laivalla vietettyjä öitä on lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimusta varten haastateltiin joulukuussa 1 456 Suomessa asuvaa 15–74-vuotiasta henkilöä.