Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä ovat viimeisimmät kannabiksen laillistaneet matkakohteet

artikkelin kuva
Uutiset
Alaskassa, Washington DC:ssä ja Jamaikalla on kevennetty kannabislakeja.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.03.2015
facebook   whatsapp

Osavaltioilla omat kannabislait

Yhdysvaltojen Alaskassa astui tiistaina voimaan uusi laki, joka sallii täysi-ikäisille kannabiksen käytön ja hallussapidon. Torstaina vastaava laki astui voimaan myös pääkaupungissa Washington DC:ssä, joka ei kuulu mihinkään osavaltioon.

Aiemmin kannabis on laillistettu Coloradon ja Washingtonin osavaltioissa, ja Oregonissa lain odotetaan astuvan voimaan heinäkuussa 2015.

Laillistamisesta huolimatta marihuanan käyttöön liittyy edelleen rajoitteita. Alaskassa 21 vuotta täyttäneet henkilöt voivat pitää hallussaan korkeintaan unssin verran eli vajaat 30 grammaa marihuanaa. Washington DC:ssä sallittu määrä on 56 grammaa.

Myös kannabiksen kotikasvatusta rajoitetaan: Alaskassa kasveista saatava sato ei saa ylittää neljää unssia. Pääkaupungissa asukkaat voivat pitää kodeissaan kuutta kasvia.

Julkisella paikalla polttaminen on kielletty, samoin autoilu kannabiksen vaikutuksen alaisena. Washington DC:ssä kannabiksen ostaminen ja myyminen on edelleen laitonta.

Coloradossa ja Washingtonissa toimivia kannabiskauppoja ei Alaskassakaan vielä tulla näkemään, sillä käytännön toteutus on vielä vaiheessa.

Yhdysvaltojen liittovaltion lain mukaan kannabis on edelleen laiton huumausaine, mutta osavaltioilla on mahdollisuus laatia omat lakinsa. Lääkekannabiksen käyttö on sallittua useissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, mutta 23 osavaltiossa kannabis kaikissa muodoissaan on edelleen kielletty.

Pössyttely lailliseksi Jamaikalla

Samaan aikaan Alaskan kanssa kannabislakeja kevennettiin myös Jamaikalla, josta tuli International Business Timesin mukaan ensimmäinen vapaamielisen lain hyväksynyt Karibian valtio. Maassa on nyt sallittua pitää hallussaan 56 grammaa marihuanaa.

Kannabiksen käyttö on yleistä Jamaikalla, jossa on vahva rastafarikulttuuri. Rastafarien keskuudessa marihuanan polttamista pidetään lähes pyhänä kokemuksena. Uuden lain myötä kannabiksen käytöstä ei enää voi saada tuomiota, ja se mahdollistaa käytön esimerkiksi rastafarien uskonnollisissa tilaisuuksissa.

BBC:n mukaan Jamaika on Karibian maista suurin kannabiksen tuottaja Yhdysvaltojen markkinoilla. Jamaikalla on myös muun muassa järjestetty turisteille suunnattuja laittomia kannabiskierroksia.

Lähde: CNN, CNN, International Business Times, BBC
Kuva: Flickr / y entonces

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Niinpä…. Meillä taas yritetään kaikin keinoin rankaista ja syrjäyttää käyttäjää.

    Haloo päättäjät: Kieltolaki on tiensä päässä, tehkää mikä täytyy tehdä.


  2. Hyvä, että edes jossakin pidetään kannabiksen käyttäjiä ihmisinä.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.