hero taustakuva

Nämä ovat uudet Unesco-kohteet – 24 uutta paikkaa listalle

Flickr / Andy Pagett artikkelin kuva
Uutiset
Unescon maailmanperintökohteiden listalle lisättiin uusia kohteita ympäri maailmaa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.07.2015
facebook   whatsapp

Maailmanperintökohteiden määrä kasvoi

Unescon maailmanperintökomitea lisäsi Saksan Bonnissa pidetyssä 39. istunnossa 24 uutta kohdetta maailmanperintökohteiden listalle. Mukana on 23 kulttuurikohdetta sekä yksi luonto- ja kulttuurikohde.

Uuden listauksen myötä Unescon maailmanperintökohteita on ympäri maailmaa nyt yhteensä 1 031.

Eurooppaan kahdeksan uutta kohdetta

Unescon uusista kulttuurikohteista kahdeksan sijaitsee Euroopassa. Uusien Euroopan-kohteiden joukossa on muun muassa Champagnen ja Burgundin viinialueet Ranskassa, Christiansfeldin kaupunki ja Pohjois-Jyllannin historiallinen metsästysalue Tanskassa, Isossa-Britanniassa sijaitseva The Forth Bridge -silta sekä esimerkiksi Rjukan Notoddenin teollisuuskeskus Norjassa. Uusia Euroopan-kohteita listattiin myös Italiasta ja Saksasta.

Ranskan ja Tanskan lisäksi sekä Iran että Turkki saivan listalle kaksi uutta kohdetta: Iranista listalle hyväksyttiin muinainen Susan kaupunki ja Maymandin kulttuurimaisema, Turkista monille matkailijoille tuttu Efesoksen historiallinen kaupunki sekä Diyarbakırin linnoitus ja Hevselin puiston kulttuurimaisema.

Listalle päätyivät myös esimerkiksi Singaporen kasvitieteellinen puutarha, San Antonion katoliset lähetysasemat Yhdysvalloissa ja Padre Tempequen akvedukti Meksikossa.

Unescon maailmanperintökohteiden lista päivitetään vuosittain järjestettävissä maailmanperintökomitean kokoontumisissa. Vuonna 2016 komitea kokoontuu Turkin Istanbulissa.

>> Katso uusien maailmanperintökohteiden lista kokonaisuudessaan Unescon verkkosivuilta

Lähde: Unesco
Kuva: Flickr / Andy Pagett

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.