Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Monte Carlo hotellihinnoiltaan kallein kaupunki

artikkelin kuva
Uutiset
Hotels.comin tuoreen Hotel Price Indexin (HPI®) mukaan maailman kalleimpien kaupunkikohteiden kolmikko on Monte Carlo, Abu Dhabi sekä Geneve.
Teksti: minnam
Päivitetty: 08.03.2010
facebook   whatsapp

Hotels.comin Hotel Price Index on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. Hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin. Esitetyt hinnat eivät ole listahintoja vaan asiakkaiden todella maksamia hintoja. Uusin Hotel Price Index -raportti tarkastelee vuoden 2009 hotellihintoja verrattuna vuoden 2008 hintoihin.

Monte Carlo ohitti Moskovan maailman kalleimpana kaupunkina

Moskovan ja New Yorkin kärsiessä taantumasta tapahtui maailman kalleimpien kaupunkien listalla vallanvaihdos. Monte Carlosta tuli vuonna 2009 maailman kallein kaupunki hotellihuoneiden keskihinnalla mitattuna. Siellä hotellihuoneen keskihinta oli 177 euroa. Myös Abu Dhabi ja Geneve ohittivat Moskovan ja New Yorkin hintatasollaan. Abu Dhabissa hotelliyö maksoi keskimäärin 164 euroa ja Genevessä 163 euroa.

Aiemmin ykkössijalla olleen Moskovan hinnat romahtivat täysin, pudoten 41 prosenttia vuoden 2008 tasosta, jolloin kaupungin keskihinta oli ainoana maailmassa yli 200 euroa. New Yorkin hotellihinnat ovat perinteisesti olleet myös erittäin korkeat, mutta taantuman myötä kaupungin sijoitus laski viidenneksi maailman kalleimpien listalla.

Hinnat nousivat ainoastaan kolmessa kohteessa koko maailmassa: Rio de Janeirossa, Jerusalemissa sekä Istanbulissa. Silti näistä kaupungeista vain Rio de Janeiro oli kymmenen kalleimman kohteen joukossa.

Sveitsi on Euroopan kallein maa

Euroopan maista kallein vuonna 2009 oli edellisvuoden tapaan Sveitsi. Siellä hotellihuoneen keskihinta oli 135 euroa. Tanska nousi Norjan ohi toiseksi kalleimmaksi maaksi. Hotellihuoneen keskihinta Tanskassa oli 116 euroa, eli jopa 19 euroa vähemmän kuin Sveitsissä. Suomi kipusi listalla ylöspäin muutaman sijan, ollen nyt kahdeksanneksi kallein maa Euroopassa.

Hotellien hinnat laskivat kaikissa Euroopan maissa. Ranskaa ja Kreikkaa lukuun ottamatta kaikissa Euroopan maissa koettiin yli 10 prosentin hintojenlasku vuosien 2008 ja 2009 välillä.

Suurin muutos tapahtui Puolassa, missä hinnat romahtivat jopa neljänneksen: hotellihuoneen keskihinta oli vuonna 2009 vain 70 euroa. Euroopan halvin keskihinta hotellihuoneelle oli Tsekin 68 euroa. Itä-Euroopan maiden hinnat olivat muutenkin mantereen edullisimmat.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.