Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mökkeilijä – muista kääntää postisi!

artikkelin kuva
Uutiset
Posti palvelee suomalaisia myös kesällä. Yli 80 000 kotitaloutta kääntää loma-ajan postit kesäosoitteeseen tai haluaa postilähetyksille turvallisen säilytyksen poissaolon ajaksi.
Teksti: minnam
Päivitetty: 05.06.2010
facebook   whatsapp

Postin internetsivuille on koottu kaikki muuttamiseen liittyvät palvelut yhteen paikkaan. Osoitteessa www.posti.fi/lomaposti ovat esimerkiksi keskeiset tiedot postien kääntämisestä lomaosoitteeseen tai jakelun keskeytyksestä. Verkko on noussut suomalaisten suosituimmaksi tavaksi tehdä osoitteenmuutos. Yli puolet muutoksista tehdään internetissä. Verkossa kesäosoitteenmuutoksen voikin tehdä edullisimmin.

Määräaikaisessa osoitteenmuutoksessa kaikki Postin päiväjakelussa saapuneet lähetykset käännetään lomaosoitteeseen. Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä. Lisämaksusta postit voi saada esimerkiksi oman mökin tienhaaraan.

Jakelun keskeytys -palvelussa asiakkaan posteja ei jaeta, vaan ne säilytetään postissa turvallisesti koko loman ajan. Loman jälkeen postit ovat noudettavissa kotipostista.

Postit ja lehdet tulevat sujuvasti kesäosoitteeseen, kun nimi merkitään selkeästi postilaatikkoon lomapaikkakunnalla sekä lisäksi jokaisen kesäasukkaan nimi postilaatikon kannen sisäpuolelle.

Kuva: Mikko Käkelä/Itella Oyj

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Toivoton, en pääsesyt muuttamaan lomaosoitetta. Ohjeet huonot.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.