Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mitä matkalaukku kertoo kantajastaan?

artikkelin kuva
Uutiset
Matkalaukun tulee olla turvallinen, toimiva ja viestiä kokeneesta matkailijasta, kertoo laukkuvalmistaja Samsoniten tuore tutkimus.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 29.04.2010
facebook   whatsapp

Pohjoismaalaiset eivät halua näyttää kokemattomilta matkailijoilta

Kevät herättää monissa matkustushalun ja monet pohjoismaalaiset suuntaavat Euroopan suurkaupunkeihin. Samalla suurten matkayhtiöiden klassiset kesälomakohteet alkavat olla täyteen varattuja. Mutta miten oikein pakkaamme? Ja miten tärkeä on matkalaukun välittämä viesti? Matkalaukkuvalmistaja Samsonite tutki yrityksen satavuotisjuhlan kunniaksi pohjoismaalaisten suhdetta matkalaukkuihinsa.

Turvallisuuden ja varmuuden tunne on tärkeää

Hiljattain suoritetussa tutkimuksessa*, johon osallistui noin 4000 tanskalaista, suomalaista, norjalaista ja ruotsalaista vastaajaa, kysyttiin mm. mitä vastaajat haluavat matkalaukkunsa viestittävän.

Vastaukset olivat varsin yksimielisiä: noin puolet vastaajista ilmoitti tärkeimmäksi sen, että matkalaukku viestittää turvallisuutta ja varmuutta. He eivät halunneet näyttää kokemattomilta matkailijoilta. Toiseksi tärkeimpänä pidettiin sitä, että matkalaukun pitäisi välittää omistajansa olevan iloinen ja myönteinen henkilö. Tärkeänä pidettiin myös sitä, että matkalaukku viestii toimivuudesta.

Tutkimus kertoo myös, että eri ikäryhmillä on erilaiset prioriteetit. Nuoremmat painottavat esteettisiä puolia enemmän kuin vanhemmat, jotka puolestaan mainitsevat useammin toimivuuden. Eroja tuntuu olevan myös tulojen suuruuden mukaan: keskimääräistä korkeampituloiset tahtovat laukkunsakin näyttävän ammattimaiselta ja pätevältä.

*Internetisssä toteutettu omnibustutkimus (SnabbaSvar.se) Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa (n. 4000 vastaajaa).

Kuva: Samsonite

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.