hero taustakuva

Mies auttoi matkustajia löytämään edullisia lentoja – lentoyhtiö haastoi oikeuteen

Flickr / Corey Seeman artikkelin kuva
Uutiset
22-vuotiaan miehen perustama verkkosivusto auttaa löytämään halpoja lentoja, mutta lentoyhtiöitä se ei miellytä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.01.2015
facebook   whatsapp

Lipuilla keplottelu voi tuoda suuren säästön

Lentoyhtiö United Airlines ja matkanvaraussivusto Orbiz ovat haastaneet oikeuteen 22-vuotiaan newyorkilaismiehen, jonka perustama verkkosivu auttaa matkailijoita löytämään halpoja lentoja.

Vuonna 2013 perustettu Skiplagged-sivusto perustuu niin sanottuihin piilotettuihin kohteisiin kohdistuviin edullisiin lentoihin.

Lentolipun ostaminen piilotettuun kohteeseen tarkoittaa yhdensuuntaisen välilaskullisen lennon ostoa kaupunkiin, jonne ei ole tarkoituskaan matkustaa, vaan matkalta poistutaan välilaskun aikana. Lentolippujen hinnoittelun vuoksi lipun ostaminen tällä tavoin voi olla halvempaa kuin matkalipun hankkiminen varsinaiseen matkakohteeseen.

Käytännössä matkustaja voi siis ostaa lentolipun esimerkiksi Helsingistä Istanbulin kautta Dubaihin, mutta jää matkalta Istanbulissa ja jättää viimeisen lennon käyttämättä.

United ja Orbiz vetoavat haasteessaan epäreiluun kilpailuun ja perustelevat oikeusjuttua sillä, että verkkosivusto mainostaa kiellettyä tapaa matkustaa. Yhtiöt vaativat 22-vuotiaalta newyorkilaismieheltä noin 620 000 euron edestä korvauksia.

Sivuston perustaja kertoo osanneensa odottaa oikeusjuttua. Mies kuitenkin vakuuttaa, ettei verkkosivuston toiminnassa ole mitään laitonta ja nyt hän kerääkin sivutson käyttäjiltä tukea oikeudenkäyntikuluihin.

Lähde: Mashable.com
Kuva: Flickr / Corey Seeman

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.