Kuva: Anna Mäkelä
Viro, Tallinna

Matkustaminen Tallinnassa helpottuu – bussilipun voi maksaa suoraan lähimaksulla

Lähimaksuominaisuudella varustetuilla maksukorteilla voi jatkossa maksaa julkisen liikenteen matkan helposti.

Unohda lipunmyynnin etsiminen

Matkailijoiden liikkuminen Tallinnassa helpottuu huomattavasti, kun bussilipun voi jatkossa maksaa suoraan liikennevälineen matkakortinlukijassa. Uudet, lähimaksuominaisuuden kanssa yhteensopivat matkakortinlukijat otetaan käyttöön marraskuussa 2018.

Käytännössä matkailijatkin voivat käyttää Tallinnan julkisen liikenteen matkakortinlukijoita paikallisten tavoin, mutta matkakortin sijaan lukijaan napautetaan maksukorttia. Busseihin ja raitiovaunuihin tulevien uusien matkakortinlukijoiden avulla matkalipun voi ostaa aiempaa helpommin pankki- tai luottokortin lähimaksuominaisuudella.

Lähimaksuominaisuuden ensisijainen tavoite on helpottaa juuri matkailijoiden liikennöimistä Tallinnan julkisen liikenteen välineissä. Matkakortinlukijoista ei voi ostaa opiskelija- tai lastenlippua.

Jos saman päivän aikana ostaa samalla lähimaksukortilla yli kaksi tunnin voimassa olevaa lippua, muuttuvat liput automaattisesti päivälipuksi, joka on yksittäisiin lippuihin verrattuna edullisempi vaihtoehto.

Tallinnan uudet matkakortinlukijat hyväksyvät kaikki tunnetuimmat kansainväliset pankki- ja luottokortit. Esimerkiksi lähimaksuominaisuudella varustetuilla Visalla ja Mastercardilla voi marraskuusta lähtien maksaa bussi- ja raitiovaunulippuja.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Tallinna24
Kuva: Anna Mäkelä

Päivitetty: 26.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia