Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkalla jalkapallon kanssa

artikkelin kuva
Uutiset
Neljän vuoden odotus on kohta ohi, kun jalkapallon MM-kisat alkavat 11.6.2010 Etelä-Afrikassa.
Teksti: minnam
Päivitetty: 19.04.2010
facebook   whatsapp

Uusien jalkapalloon liittyvien legendojen syntymistä odotellessa Hotels.com esittelee maailman kuuluisimmat jalkapallostadionit ja hotellit, joista stadioneihin tutustuminen hoituu helposti.

Camp Nou, Barcelona, Espanja

FC Barcelonan vuonna 1957 valmistunut kotistadion Camp Nou on Euroopan suurin stadion. Sen yleisökapasiteetti on nykyisin 98 772, vuoden 1982 jalkapallon MM-kilpailuissa sinne mahtui yli 120 000 ihmistä.

Camp Noun yhteydessä sijaitsee FC Barcelonan museo, jossa on näytteillä seuran voittamat 420 palkintoa, mukaan lukien 19 Espanjan mestaruutta ja kolme Euroopan Mestareiden Liigan voittoa. Noin 1 200 000 ihmistä vierailee museossa vuosittain.

Princesa Sofia Gran Hotel

Hotelli sijaitsee aivan Camp Noun vieressä, neljän kilometrin päässä Barcelonan keskustasta. Hotellin varustelutaso on runsas ja siihen kuuluvat muun muassa iso piha-alue aurinkotuoleineen sekä uima-allas.

Santiago Bernabeu, Madrid, Espanja

Real Madridin kotistadion Santiago Bernabeu valmistui vuonna 1947, ja sinne mahtuu 80 354 katsojaa. Stadion toimi näyttämönä vuoden 1982 MM-kilpailujen loppuottelussa Italian ja Länsi-Saksan välillä.

Holiday Inn Madrid

Holiday Inn Madrid sijaitsee kivenheiton päässä Santiago Bernabeusta, ja Madridin keskustaan matkaa on reilut viisi kilometriä. Hotellin katolla sijaitsee kesäisin auki oleva uima-allas. Myös kuntokeskus ja porealtaat kuuluvat palveluihin.

Maracanã, Rio de Janeiro, Brasilia

Vuoden 1950 jalkapallon MM-kilpailuja varten valmistunut stadion pitää hallussaan jalkapallo-otteluiden yleisöennätystä: MM-kisojen loppuottelu Brasilian ja Uruguayn välillä keräsi paikan päälle 199 854 maksanutta katsojaa.

Hotel Atlantico Copacabana

Copacabanan maailmankuulun uimarannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalta hotellilta on matkaa Maracanãn stadionille 7,5 kilometriä. Alueen yöelämä ja ravintolatarjonta ovat hyvin vilkkaita. Metroasema on myös vieressä.

Wembley, Lontoo, Iso-Britannia

Jalkapallon nykyisen kaltaiset säännöt kehitettiin 1800-luvulla Englannissa. Maata pidetäänkin modernin jalkapallon synnyinmaana, ja Wembleyä sen kotina. Alkuperäinen Wembley valmistui 1923. Stadion oli Englannin jalkapallomaajoukkueen kotikenttä aina sulkemiseensa asti vuonna 2000.

Puretun vanhan Wembleyn tilalle vuonna 2007 rakennettu uusi areena pitää hallussaan ennätystä. Uusi Wembley on maailman suurin stadion, jossa kaikki istumapaikat (90 000) ovat katettuja. Sen rakentaminen maksoi yli 800 miljoonaa puntaa, joten kyseessä on myös maailman kallein stadion.

Quality Hotel Wembley

Hotelli sijaitsee aivan Wembleyn stadionin vieressä. Luoteis-Lontoossa sijaitsevalta stadionilta on matkaa kaupungin keskustaan noin 15 kilometriä, jonka kulkemiseen kuluu metrolla puolisen tuntia.

Azteca, México City, Meksiko

Aztecan stadion Meksikon pääkaupungissa on tällä hetkellä ainoa, jossa MM-loppuottelu on pelattu kahdesti, vuosina 1970 ja 1986. Stadionin yleisökapasiteetti on nykyisin 105 000 ja se avattiin vuonna 1966.

Embassy Suites Hotel Mexico City

Embassy Suites Hotel Mexico City sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Sen palveluvalikoima on myös erittäin kattava. Aztecalle matkaa hotellilta on 14,5 kilometriä.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.