Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkailualalla vahvat kasvumahdollisuudet

artikkelin kuva
Uutiset
Matkailu luo Suomeen hyvinvointia ja uusia työpaikkoja samalla, kun perinteiset teollisuusalat siirtävät kiihtyvällä tahdilla tuotantoaan muualle. Matkailuelinkeino on jo nyt mainettaan suurempi toimiala Suomessa.
Teksti: minnam
Päivitetty: 05.06.2010
facebook   whatsapp

Matkailualat työllistävät 130 500 henkilöä ja tuovat verotuloja valtiolle ja kunnille 4 miljardia euroa vuodessa. Matkailualojen osuus bruttokansantuotteesta on 3,8 prosenttia. Vuoteen 2020 mennessä matkailuala voisi työllistää 170 000 suomalaista ja tuoda valtiolle ja kunnille verotuloja 7,5 miljardia euroa vuodessa.

Vuoteen 2020 ulottuva uusi matkailustrategia tunnustaa matkailualan painoarvon työllistäjänä, verotulojen tuojana ja palvelujen vientielinkeinona. Strategiassa ehdotetaan muun muassa arvolisäverotuksen ja muun kulutusverotuksen pitämistä kilpailukykyisellä tasolla sekä Matkailun edistämiskeskus MEKin resurssien lisäämistä.

Liikenneyhteydet ovat matkailun kannalta keskeisessä asemassa. Suomeen tulee saada lisää lentoreittejä ulkomailta ja charter-koneita. Myös rautatieliikenteen toimintaedellytyksiä tulee parantaa. Venäläiset asiakkaat ovat Suomen matkailun kansainvälinen ylivoimatekijä. Uusi nopea rautatieyhteys itänaapuriin parantaa entisestään Suomen kilpailukykyä. Lisäksi matkailu- ja ravintola-alan koulutuksessa tulee lisätä Venäjän kielen ja kulttuurin osaamista. Myös työperäisen maahanmuuton edistäminen on välttämätöntä.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.