Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Malttia juhannusliikenteeseen

artikkelin kuva
Uutiset
Juhannuksen menoliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan torstaina 24.6. iltapäivällä ja alkuillasta sekä jatkuvan vilkkaana vielä perjantaina aamupäivällä.
Teksti: minnam
Päivitetty: 23.06.2010
facebook   whatsapp

Meno- ja paluuliikenteessä liikkuva poliisi valvoo erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Ruuhkaliikenteessä ajamalla jononopeutta, jättämällä pois turhat ohitukset ja pitämällä etäisyydet riittävinä voidaan varmistaa turvallinen perillepääsy. Malttia tarvitaan etenkin ohituskaistoilla, missä jonoa ohittamalla aiheutetaan kaistojen lopussa ruuhkaa ja jonojen pysähtelyä. Suuret nopeuden erot ohituskaistoilla ohitettaviin nähden aiheuttavat todellisia vaaratilanteita.

Poliisin tilastojen mukaan kesä- ja heinäkuu on rattijuopumuksen osalta synkkää aikaa. Juhannusliikenteessä rattijuoppojen määrä on lähes kolminkertainen alkutalven vastaavan pituiseen aikaan verrattuna. Pidempiaikainen alkoholin nauttiminen saattaa vaikuttaa niin, ettei ajoon lähtevä kuljettaja aina tunne omaa tilaansa. Epävarmoissa tapauksissa kannattaa siirtää matkalle lähtöä. Juhannusaattona ja -päivänä poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan juhlapaikkojen ja ravintoloiden läheisyydessä.

Liikkuva poliisi valvoo liikennettä myös vesillä. Sisävesien venevalvonnassa keskitytään ruorijuopumus- ja pelastusliivien käytön sekä veneen varusteiden valvontaan.

Vesillä liikuttaessa on tärkeää pitää pelastusliivejä ja pitää veneen varusteet kunnossa. Veneillessä hukkuneista jopa kahdeksan kymmenestä olisi pelastunut käyttämällä pelastusliivejä. Myöskään alkoholi ja veneily eivät kuulu yhteen, sillä suurin osa Suomessa vuosittain hukkuneista hukkuu päihtyneenä.

Kuva: Johanna Kokkola/STT Info Kuva

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.