Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kymmenen unohtumatonta auringonlaskua ympäri maailmaa – mikä näistä on suosikkisi?

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Auringonlaskun katselu kaikessa rauhassa on todellinen merkki lomasta. Tässä kymmenen paikkaa, missä kannattaa ehdottomasti jäädä odottelemaan taivaan väriloistoa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 30.04.2018
facebook   whatsapp

1. Santorini, Kreikka

Kreikan saaristossa Egeanmerellä sijaitseva Santorinin saari on maailmankuulu auringonlaskukohde. Suosituin paikka katsella laskevaa aurinkoa on aivan tulivuorikraatterin eli kalderan reunalla sijaitsevassa pienessä Oian kaupungissa, joka täyttyykin matkailijoista auringon laskiessa.

ShutterstockSantorini, Kreikka
Santorinilla sijaitseva Oia on saaren tunnetuin paikka katsella auringonlaskua.

Erityisen Oian auringonlaskusta tekee paitsi upea maisema myös kaupungin valkoiset talot, jotka värjäytyvät oranssin ja punaisen eri sävyihin samaa tahtia laskevan auringon kanssa. Paras aika suunnata Santorinille juuri auringonlaskun perässä on touko–kesäkuussa tai syyskuussa, jolloin Oian kaduilla on huomattavasti rauhallisempaa kuin keskikesällä.

>> Lue lisää vinkkejä Santorinille Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Grand Canyon, Yhdysvallat

Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa sijaitseva Grand Canyon on upea luontokohde, joka on parhaimmillaan auringonnoususta auringonlaskuun. Hyviä auringonlaskun katselupaikkoja on suuressa luonnonpuistossa runsaasti, mutta suosituimmat täyttyvät matkailijoista nopeasti. Jos haluat katsella maisemia rauhassa, etsi oma paikkasi puiston sydämestä.

ShutterstockGrand Canyon, Yhdysvallat
Grand Canyon on parhaimmillaan juuri auringonlaskun aikaan.

Valtava kanjoni on hulppea luonnonnähtävyys, ja se värjäytyy auringon laskiessa violetiksi, oranssiksi, punaiseksi ja keltaiseksi. Väriloisto on parhaimmillaan patikointipäivän jälkeen, ja se onkin erinomainen päätös unohtumattomalle päivälle Grand Canyonissa. Varaa mukaan otsalamppu tai katsele auringonlaskua lähellä autoa tai telttaa, sillä auringon laskettua kansallispuisto pimenee sysimustaksi hetkessä.

>> Lue lisää vinkkejä Yhdysvaltoihin Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Taj Mahal, Intia

Intian tunnetuin rakennus on maan pohjoisosassa sijaitsevassa Agrassa kohoava majesteettinen Taj Mahal. Maailman kauneimmaksi rakennukseksi kehuttu palatsi on aamukymmenestä lähtien matkailijoiden valloittama, mutta siitä huolimatta rakennus on mahdollista nähdä auringonlaskun väriloistossa rauhassa.

ShutterstockTaj Mahal, Intia
Taivas värjäytyy upeaksi Taj Mahalin takana auringonlaskun aikaan.

Paras paikka katsella laskevan auringon värjäämää Taj Mahalia löytyy Yamuna-joen rannalta Mehtab Bagh -puistosta.

>> Lue lisää vinkkejä Intiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Matterhorn, Sveitsi

Sveitsin Zermattissa sijaitseva Matterhorn on maan tunnetuimpia vuoria erikoisen muotonsa vuoksi. Matterhorn onkin teräväkärkinen vuori, joka erottuu ympäröivästä maisemasta selvästi. Vuoren kärki näyttää erityisen upealta auringonlaskun aikaan, jolloin se värjäytyy oranssiksi.

ShutterstockSveitsi
Teräväkärkinen Matterhorn värjäytyy upeaksi auringon laskiessa.

Parhaat paikat katsella auringonlaskun värjäämää Matterhornia löytyvät joko Riffelsee tai Stellisee -järvien rannalta.

>> Lue lisää vinkkejä Sveitsiin Rantapallon kohdeoppaasta!

5. Bagan, Myanmar

Suippokärkisten temppeleiden täyttämä, oranssiksi värjäytynyt maisema on useimpien mielessä Myanmarin-matkalla. Baganin upea temppelialue on erikoisen näyttävä auringon noustessa ja laskiessa, mistä syystä se on erityisen suosittu valokuvauskohde.

ShutterstockBagan, Myanmar
Teräväkärkiset temppelit erottuvat horisontissa laskevan auringon värjätessä taivaan.

Alueella on yli 2 200 temppeliä ja pagodia, jotka luovat näyttävät muodot maisemaan. Auringonlaskua kannattaa nousta katselemaan alueen kukkuloille, sillä temppeleihin ei ole päässyt kiipeämään tammikuun 2018 jälkeen.

>> Lue lisää vinkkejä Myanmariin Rantapallon kohdeoppaasta!

6. Serengeti, Tansania

Tansanian tunnetuimpiin kansallispuistoihin lukeutuva Serengetin kansallispuisto on paikka, missä voi kokea lukuisia unohtumattomia luontoelämyksiä. Safari tansanialaisessa kansallispuistossa tarjoaa mahdollisuuden nähdä kuuluisa Big Five, eli Afrikan viisi suurinta villieläintä.

ShutterstockSerengeti, Tansania
Serengetin kansallispuiston auringonlaskut ovat henkeäsalpaavia.

Serengetissä järjestetään erityisiä auringonlaskuretkiä, mikä jo itsessään on osoitus alueen auringonlaskujen näyttävyydestä. Savannin maiseman taustalla olevan taivaan värjäytyessä violetin ja oranssin sävyihin on loistava mahdollisuus rauhoittua samalla kuunnellen villieläinten ääniä.

>> Lue lisää vinkkejä Tansaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

7. Cliffs of Moher, Irlanti

Irlanti on täynnä vaikuttavia luontokohteita, jotka vetävät hiljaiseksi mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Maan tunnetuin paikka on kuitenkin Irlannin itärannikolla sijaitseva Cliffs of Moher, jonka majesteettiset maisemat houkuttelevat matkailijoita päiväretkelle.

ShutterstockCliffs of Moher, Irlanti
Siinä missä Cliffs of Moher on täynnä matkailijoita päiväsaikaan, on kohteessa hyvin autiota auringon laskiessa.

Useimmat vierailevat Cliffs of Moherilla päiväsaikaan osana kiertoajelua, joten kallioilta avautuva väriloisto jää useimmilta näkemättä. Se takaa myös sen, että tavallisesti ruuhkaisa alue on iltaisin rauhallinen paikka nauttia auringonlaskusta.

>> Lue lisää vinkkejä Irlantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

8. Waikiki, Havaiji

Yhdysvaltain eteläisin osavaltio Havaiji on unelmakohde, joka koostuu paratiisisaarista. Hiekkarantojen, vuorien ja palmujen täyttämät maisemat luovatkin erinomaiset puitteet unohtumattomalle auringonlaskulle.

ShutterstockWaikiki, Havaiji
Havaijille kannattaa ehdottomasti matkustaa hulppeiden auringonlaskujen vuoksi.

Havaijilla on lukuisia täydellisyyttä tavoittelevia auringonlaskukohteita, ja parhaimmistoon lukeutuu ehdottomasti Oahun saarella sijaitseva Waikiki, joka on ainakin nimenä monelle tuttu.

>> Lue lisää vinkkejä Havaijille Rantapallon kohdeoppaasta!

9. Rio de Janeiro, Brasilia

Brasilian pääkaupunki Rio de Janeiro lukeutuu ehdottomasti maailman upeimpien auringonlaskukohteiden joukkoon, sillä tässä kaupungissa ei todellakaan kannata jäädä sisätiloihin auringon laskiessa.

ShutterstockRio de Janeiro, Brasilia
Rio de Janeirossa on lukuisia näyttäviä paikkoja katsella auringonlaskua.

Suosituin paikka auringonlaskun katseluun on tietysti kaupungin tunnetuin nähtävyys Kristus-patsas, mutta Rio de Janeiro tarjoaa lukuisia muitakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi kuuluisat Ipaneman ja Copacabanan rannat, Mirante Dona Martan kukkula sekä sokeritoppavuori.

>> Lue lisää vinkkejä Rio de Janeiroon Rantapallon kohdeoppaasta!

10. Great Ocean Road, Australia

Victorian osavaltion paras maisemareitti, 243 kilometrin mittainen Great Ocean Road, kulkee nimensä mukaisesti aivan rannan viertä tarjoten hulppeita näkymiä. Reitin varrella sijaitsee muun muassa koko Australian huikeimpiin luontokohteisiin lukeutuva Kaksitoista apostolia, joka muodostaa nimensäkin mukaisesta 12 näyttävästä kalliosta.

ShutterstockKaksitoista apostolia
Suositun matkailureitin varrella on useita paikkoja, mihin kannattaa pysähtyä auringonlaskun aikaan.

Muita hyviä kohteita nähdä Australian auringonlasku parhaimmillaan ovat muun muassa Gibsonin ranta sekä The Grotton portaat.

>> Lue lisää vinkkejä Australiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Karibialla oli hienot auringonlaskut.Kyllä sitä voi käydä ihailemassa vaikka lapsenlapseni kanssa.


  2. Twelve Apostles on vain nimi (alkuperä Raamatussa), näitä kivimuodostelmia ei koskaan ole ollut kahtatoista vaan alunperinkin vain 9. Yksi niistä sortui vuosia sitten, joten nyt niitä on vain 8.


  3. Olen onnistunut näkemään muutaman todella hiukean auringonlaskun livenä. Kuvissa on myös muutama suosikki paikkani maailmalla kuten tuo 12 Apostolia Etelä Austraaliassa, sekä Hawaii. Muutamssa kuvassa oli HIEMAN värejä lisätty joten vähempokin olisi riittänyt.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.