Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suositun lomakohteen piilotettu ranta on uskomaton näky – tällaista et muualta löydä

iStockphoto artikkelin kuva
Uutiset
Meksikolaisen lomakeskuksen kupeessa sijaitsee piilotettu paratiisiranta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 27.06.2017
facebook   whatsapp

Retki huikeisiin luonnonmaisemiin

Suositussa Puerto Vallartan lomakohteessa Meksikossa on yllättävä valttikortti: läheisiltä Islas Marietasin saarilta löytyy huikean näköinen piilotettu ranta, joka on muodostunut ammottavan aukon tavoin keskelle pientä saarta.

Rannasta käytetään ainakin nimiä Playa del Amor ja Playa Escondida – myös englanninkielinen nimi Hidden Beach on yleisesti käytössä. Daily Mailin mukaan salaisen rannan suosio nousi äkillisesti muutamia vuosia sitten houkuttelevan kuvan levittyä sosiaalisen median kautta.

Erikoisen näyn uskotaan syntyneen jo ennen ensimmäistä maailmansotaa Meksikon hallituksen käytettyä saaria armeijan testipommituksia varten. Pommitukset ovat muodostaneet Marietasin saarille persoonallisia kivimuodostelmia ja luolia. Osaltaan luonnonpaikan syntyyn on vaikuttanut myös eroosio.

Atlas Obscura -sivuston mukaan näissä maisemissa on seikkaillut jo 1960-luvulla ranskalainen tutkimusmatkailija Jacques Cousteau protestoimassa saarten käyttötarkoitusta vastaan.

Nykyään saaret ovat suojeltua aluetta ja esimerkiksi piilotetulla rannalla käyntiä varten tarvitaan lupa. Rannalle johtaa luolan muodostama tunneli, jota voi kulkea joko uiden tai kajakin kyydissä. Paikan päälle järjestetään opastettuja retkiä Puerto Vallartasta. Saariretkillä voi bongata esimerkiksi delfiinejä, ryhävalaita ja paholaisrauskuja.

Piilotettu ranta on mielenkiintoinen kohde myös suomalaismatkailijan näkökulmasta, sillä Finnair aloittaa suorat lennot Helsingistä Puerto Vallartaan marraskuussa 2017. Yhtiö lentää suoria reittilentoja Puerto Vallartaan ainoana yhtiönä Euroopassa.

Lähde: Daily Mail, Atlas Obscura
Kuva: iStockphoto, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.