Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lomailijan toiveapulainen: sadevahti kertoo sään tekstarilla

artikkelin kuva
Uutiset
Ilmatieteen laitoksen Sadevahti-palvelu ilmoittaa tekstiviestillä tarkalleen missä, milloin ja millä voimakkuudella sade alkaa valitsemassasi pisteessä.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 23.06.2010
facebook   whatsapp

Sataako mökillä, tihkuttaako festareilla?

Sadevahti-palvelu ilmoittaa tekstiviestillä tarkalleen missä, milloin ja millä voimakkuudella sade alkaa valitsemassasi pisteessä.

Ilmatieteen laitoksen Sadevahti-palvelu on kehitetty osana projektia, jossa selvitettiin mahdollisuuksia antaa reaaliajassa mahdollisimman tarkkoja ajallisia ja paikallisia ennusteita rankkasateista. Projekti toteutettiin yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen, Tekesin sekä useiden yhteistyöyritysten kanssa.

Sadevahti-palvelu auttaa päiväohjelman suunnittelussa. Palvelu varoittaa sateista aikaisintaan kaksi tuntia aikaisemmin 15 minuutin tarkkuudella. Palvelun lähettämien viestien hinta on 0,60 euroa/kpl ja palvelu lähettää enintään 5 viestiä vuorokaudessa.

Sadevahtipalvelun tilausohjeet

Palvelu tilataan lähettämällä viesti sadevahti paikkakunta numeroon 16167. Esimerkiksi viestillä sadevahti tikkurila palvelu kertoo sinulle Tikkurilan sään.

Voit lisäksi määritellä ajat, jolloin haluat vastaanottaa viestejä. Esimerkiksi jos haluat tilata palvelun Tikkurilaan ja vastaanottaa viestejä vain klo 9-21, niin voit lähettää viestin sadevahti tikkurila 9 21.

Paluuviestinä saat tilausvahvistuksen ja ohjeet palvelun lopettamiseen. Palvelun voi lopettaa milloin tahansa lähettämällä viestin sadevahti sulje numeroon 16167.

Mikäli haluat palvelun tauolle esimerkiksi ulkomaanmatkan ajaksi, niin voit lähettää viestin sadevahti tauko. Palvelun käytön jatkaminen onnistuu viestillä sadevahti jatka.

Sadevahtipalvelu kannattaa tilata mahdollisimman tarkalla paikkakuntamäärittelyllä, jotta palvelun sadevaroitukset olisivat mahdollisimman tarkkoja. Palvelu tuntee useimmat kaupunginosat ja taajamat. Mikäli samannimisiä paikkakuntia on useita, paikkakunnan nimen perään kannattaa laittaa kunta tarkennuksena. Esimerkiksi Helsingin Kumpulaan palvelun voi tilata viestillä sadevahti kumpula, helsinki.

Palvelussa voi olla yhtä aikaa tilauksia usealle paikkakunnalle. Voit esimerkiksi tilata palvelun kotisi, työpaikkasi ja kesämökkisi sijaintiin.

Lisätietoja: Ilmatieteen laitos

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.