Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Loma sikailevan känniääliön kanssa – kuulostaako tutulta?

artikkelin kuva
Uutiset
Loma kaukana kotoa saattaa paljastaa tutuistakin ihmisistä yllättäviä puolia.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 01.08.2013
facebook   whatsapp

Huonot käytöstavat ärsyttävät eniten

Jopa 44 % Rantapallon kyselyyn vastanneista suomalaismatkailijoista kertoo riidelleensä ainakin kerran matkakumppaninsa kanssa. Olipa kyseessä puoliso tai ystävä, saattavat lomaolosuhteet kaukana kotoa tuoda tutustakin ihmisestä esiin odottamattomia piirteitä.

Kyselyn mukaan ylivoimaisesti ärsyttävimmät kaksi piirrettä ovat huonot käytöstavat ja liiallinen alkoholinkäyttö – kukapa tahtoisi viettää aikaansa humalaisen sikailijan seurassa. Yllättävän monelle niin kuitenkin tuntuu käyneen. Kolmas ärsytystekijä on matkakumppanin jatkuva myöhästely.

Tällainen on kauhujen matkakumppani

Myös haiseminen, kuorsaus ja tupakointi saattavat aiheuttaa kärhämää matkatovereiden välille. Tältä näyttää kyselyssä selvinnyt ärsyttävien piirteiden lista kokonaisuudessaan:

1. Huonot käytöstavat (17 %)
2. Liiallinen alkoholinkäyttö (17 %)
3. Myöhästely (13 %)
4. Haiseminen (12 %)
5. Omasta poikkeava vuorokausirytmi (10 %)
6. Kitsastelu (10 %)
7. Kuorsaus (8 %)
8. Tupakointi (7 %)
9. Kielitaidottomuus (4 %)
10. Tuhlailevaisuus (2 %)
(Muu 2 %)

Miesten ja naisten välillä ilmeni selkeä ero myöhästelyyn suhtautumisessa. Miesten listalla myöhästely nousi jopa huonoja tapoja ja ryyppäämistä enemmän ärsyttäväksi piirteeksi, mutta naisilla myöhästely oli listalla vasta neljäntenä, ja jopa matkakumppanin haiseminen ärsyttää naisia enemmän kuin myöhässä oleminen.

Hotels.comin ja Rantapallon kyselyssä tiedusteltiin matkailevien suomalaisten mielipiteitä hyvästä lomaseurasta. Kysely suoritettiin keväällä 2013 ja vastaajia oli yhteensä noin viisisataa.

Kerro mielipiteesi!

Mitä mieltä olet – kuulostaako lista tutulta? Oletko itse joutunut lomalle haisevan ja myöhästelevän, huonosti käyttäytyvän känniääliön kanssa? Kuinka selvisit lomasta? Kerro kokemuksesi kommenttilaatikkoon!

Kuva: Flickr / Wolfgang Staudt

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Kävin juuri pitkästä aikaa pakettimatkalla ja varmasti on viimeinen sellainen, koneessa lähes kaikki kännissä ja kokoajan jonot vessaan. Viina haisi koko matkan.


  2. Kerta toisensa jälkeen se on nähty. Oma mies ei osaa elää maassa maan tavalla. Yrittää sölköttää suomeksi joka paikassa. Perheloma on sillä pilattu, että toinen vanhemmista juo koko viikon. Ei ota sitä huomioon, jos jotain sattuu. Ei huomioi muiden oloa tai viihtyvyyttä.
    Kerta toisensa jälkeen olen ollut niin tyhmä, että lomalle edes lähden ja vielä maksan ne.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.