Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kylämatkailu kiinnostaa maaseudun kyliä

artikkelin kuva
Uutiset
Kylämatkailu on uutta Suomessa. Siinä yhdistetään kylän historia ja kulttuuri ja matkailupalvelut toimivaksi kokonaisuudeksi.
Teksti: minnam
Päivitetty: 03.05.2010
facebook   whatsapp

Uusia kyliä mukaan valtakunnalliseen kehitystyöhön

Suomessa kylämatkailun valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa kylämatkailun koordinaatiohanke. Hankkeeseen on valittu 12 pilottikylää ja toiminta on käynnistynyt keväällä 2009. Laajan kiinnostuksen vuoksi haetaan nyt joukkoon uusia kylämatkailusta kiinnostuneita kyliä.

Mitä kylämatkailu tarkoittaa maaseutukylälle?

Maaseutukylälle kylämatkailu on yksi väylä ylläpitää ja kehittää kylän palvelutarjontaa. Tämä edellyttää sitä, että kylää kehitettäessä huomioidaan kylän asukkaiden ja matkailijoiden tarpeet. Kylän järjestöt järjestävät tapahtumia ja kylän toimijoilla on erikoisosaamista niin paikalliskulttuurista, historiasta kuin ympäröivästä luonnostakin. Näitä osaamisia ja tapahtumia hyödynnetään kylämatkailutuotteissa.

Verkostossa oppii ja välttää sudenkuoppia!

Kylämatkailun valtakunnallisessa kehittämistyössä mukana olevissa kylissä on jo löydetty toimivia, mutta myös toimimattomia käytäntöjä kylämatkailun kehittämistyöhön. Kylien välinen yhteistyö on mahdollistanut toisilta oppimisen. Nyt haetaan tähän verkostoon uusia kyliä hyödyntämään kokemuksia ja kehittämään uutta.

Miten kylä pääsee mukaan?

Kylämatkailusta kiinnostuneet kylät voivat hakeutua mukaan valtakunnalliseen hankkeeseen lähettämällä kylämatkailun kehittämissuunnitelman 20.8.2010 mennessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Uusille kylille järjestetään infotilaisuus Vuonislahdella valtakunnallisen kylämatkailuseminaarin yhteydessä 19.5.2010. Seminaari on myös hyvä kohtauspaikka uusille, kiinnostuneille kylille ja sen yhteydessä voi muun muassa kysellä jo mukana olevilta kyliltä kokemuksia sekä konkreettisesti oppia Vuonislahden kylän toiminnasta.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.