hero taustakuva

Kreikan hämmentävä suunnitelma: pankkikorttipakko turistien suosimille saarille

Istockphoto artikkelin kuva
Uutiset
Kreikka suunnittelee pankkikorttipakkoa ja uutta turistiveroa, joka koskisi lomasaarilla vierailevia matkailijoita.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.05.2015
facebook   whatsapp

Pankkikortti pakolliseksi suurissa ostoksissa

Kreikan valtion rahaongelmat näkyvät mahdollisesti pian myös matkailijoiden lompakoissa, ainakin pankkikorttien muodossa. Maan viranomaiset suunnittelevat nimittäin uutta lakia, joka voimaan tullessaan tekisi muovirahan käytöstä pakollista, uutisoi kreikkalainen aikakauslehti Lifo verkkosivuillaan.

Pankki- tai luottokortin käyttö olisi uuden ehdotuksen mukaan pakollista kaikissa ostoksissa, joiden lopullinen summa ylittää 70 euroa. Lakiehdotus ei koske koko Kreikkaa, vaan 23 saarta, joista monet ovat myös suomalaisten suosimia lomakohteita. Esimerkiksi Mykonoksella, Santorinilla, Kosilla, Rodoksella ja Karpathoksella saatetaankin siirtyä suurten ostosten yhteydessä käyttämään ainoastaan muovirahaa.

Mahdollisen pankkikorttipakon lisäksi Kreikkaan kaavaillaan myös yli 3 100 asukkaan saaria koskevaa turistiveroa, joka olisi 1–5 euroa matkustajalta hotellissa vietettyä yötä kohden. Samoille saarille suunnitellaan myös kuuden prosentin veronkorotusta, joka koskisi vaate-, kenkä-, koru- ja taidekauppoja. Lisäksi baareihin ja ravintoloihin kaavaillaan kolmen prosentin veronkorotusta, joka olisi voimassa sesonkiaikana eli huhtikuusta lokakuulle.

Kreikan vero- ja maksu-uudistukset ovat osa suurta veroremonttia. Suunnitelmien toteutuminen ei ole vielä varmaa, eikä vielä ole myöskään tiedossa millä aikataululla uudistukset otettaisiin mahdollisesti käyttöön.

Lähde: Lifo
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (9) Jätä kommentti

 1. Eiköhän se keskiostos turistilla ole kuitenkin paljon alle 70€, joten edelleenkään ei verottajan tarvitse tietää mitään yritysten tuloista. Hinnat on Kreikassa jo lähes Suomen tasoa, joten kaikki mikä tulee lisää hintoihin kääntää vaakaa vaikkapa Turkin suuntaan.


 2. Mitä te nyt vikisette!? Kun mainitaan kreikka, niin pitää vikistä. Eikö se nyt olekaan hyvä asia, että veronkiertoon puututaan? Nyt en ymmärrä teitä


  • Tosiasiahan nyt vain on se, että kreikkalaisia yrityksiä menee jatkuvasti konkurssiin.
   Veikkaan, että tämä uudistus ei ainakaan kasvata yritysten määrää.
   Kukas ne verot sitten maksaa kun ei ole yhtään veronmaksajaa kun yrityksellä ei ole varaa pitää työntekijöitä?
   Mistä rahat lainoihin saadaan?


 3. Onpa taas järkevä idea verottaa ylimääräistä turismista kun se on Kreikan elinehto.
  Tämä päätöshän ”kasvattaa” turistien määrää Kreikassa ja tekee Espanjasta entistä entistä huonomman vaihtoehdon, eikun.. mites se menikään.

  Kukakohan tämänkin päätöksen takana on? Troikka?


  • Eihän tässä olla laittamassa mitään uusia veroja vaan laittamassa veronkiertoa kuriin. Tosiaan ihme vikinää.


   • Luitko uutista yhtään? Katsoppa kohta missä lukee turistivero.


 4. Tuohän on ihan hyvä idea. Kreikassa kierretään veroja minkä keretään, mutta pankkikortilla maksettaessa se ei enää onnistu vaan jää jälki verottajalle tarkistettavaksi.


 5. Kreikkalaiset tekee kaikkensa ettei vaan tarttuisi virkamiesten maksaa veloista mitään, kunnon kommari meininki.


 6. Kreikka, tuo masokistien mielimatkailukohde – ei kiitos.


 7. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.