Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kohukeikka sulkee Helsingin Senaatintorin maanantaina

artikkelin kuva
Uutiset
Suosittu kanadalaisbändi Arcade Fire esiintyy Helsingin Senaatintorilla maanantaina 28. kesäkuuta.
Teksti: Anne
Päivitetty: 24.06.2010
facebook   whatsapp

Portit alueelle avataan kello 18. Illan päätähti aloittaa keikkansa noin kello yhdeksän, ja konsertti päättyy viimeistään kello 23. Senaatintorin ja Tuomiokirkon välinen osuus Hallituskadusta suljetaan liikenteeltä, mutta ennakkotietojen mukaan keikalla ei ole muuta vaikutusta alueen liikennejärjestelyihin.

Tuleva keikka on indie rock -yhtyeen ensimmäinen esiintyminen Suomessa. Keikasta nousi alkukesästä pienimuotoinen kohu, sillä Senaatintoria ei ole ennen vuokrattu yksityiseen käyttöön. Konsertteja Tuomiokirkon edustalla on järjestetty, mutta ne ovat olleet avoimia kaikelle yleisölle.

Erikoisten areenoiden kiertue

Kesän kiertueella Arcade Fire panostaa erikoisiin esiintymispaikkoihin. Helsingin jälkeen yhtyeellä on keikka Ruotsissa Rättvikin kunnassa, missä areenana toimii meteoriitin iskusta syntynyt ja ulkoilmateatteriksi muunnettu kraatteri. Yhtye ei esiinny Ruotsin suuremmissa kaupungeissa, vaan jatkaa kiertuettaan Euroopassa.

Senaatintorin keikka herätti alkukesästä kohun, kun keikkapaikan vuokraamisesta ryhdyttiin vielä lipunmyynnin aattona keskustelemaan uudelleen. Vaikka keikka oli jo julkistettu ja vuokrahinnasta sovittu, ei tilan vuokraamisesta ollut päätöstä kaupungin yleisten töiden lautakunnalta.

Lipunmyynnin aloitusta jouduttiin siirtämään muutamalla päivällä, mutta asia ratkesi lopulta konserttijärjestäjien eduksi. Näin tulevana maanantaina Senaatintorilla päästään kuulemaan monessa mielessä historiallista keikkaa.

Kolmas levy elokuussa

Arcade Fire nousi kansainväliseen suosioon esikoislevynsä Funeralin myötä, kun useat tahot nimesivät sen vuoden 2004 parhaaksi levyksi. Palkintoja kahminut seitsemän jäsenen yhtye tunnetaan mahtipontisesta musiikistaan ja instrumenttien yltäkylläisyydestä.

Yhtyeen toinen levy Neon Bible (2007) siirsi fokusta esikoislevyn ilosoinnuista synkempiin tunnelmiin. Levyä nauhoitettiin studioksi muutetussa entisessä kirkossa, ja tummanpuhuvat urkutaustat varjostavat levyn tunnelmaa.

Parhaillaan käynnissä oleva kiertue alustaa yhtyeen kolmannen studioalbumin julkaisua. Elokuussa kauppoihin tulevalta The Suburbs -levyltä lohkaistu ensimmäinen single The Suburbs/Month of May osoittaa siirtymää kevyempään melodiseen suuntaan. Kappaleiden sanoitukset jatkavat kuitenkin tuttua kriittistä linjaa.

Anne Ventelä

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.