Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe Espoon luontokohteet uusin silmin – kaupunkisoutuveneet sopivat kesään

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Espoon merellisistä maisemista pääsee nyt nauttimaan helpolla ja hauskalla tavalla kaupunkisoutuveneen kyydissä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.06.2018
facebook   whatsapp

Kenen tahansa käytössä

Kuten kaupunkipyörät, ovat kaupunkisoutuveneetkin kenen tahansa käytössä. Verkon kautta toimivaan varauspalveluun pitää kuitenkin kirjautua, ja veneen käytöstä pitää maksaa 20 euron kausimaksu. Se on voimassa koko kauden ajan, joten yhdellä maksulla voi käyttää venettä juuri niin monta kertaa kuin haluaa.

Palvelun käyttöä ei ole sidottu asuinpaikkakuntaan, eli veneilemään pääsevät muutkin kuin Espoon asukkaat.

Marianne ZittingEspoon kaupunkisoutuveneet
Kaupunkivene on jykevää ja merikelpoista mallia. Sillä uskaltaa soutaa ulapalle.

Veneitä on tällä hetkellä kahdeksan, ja niitä saa neljästä eri pisteestä Espoosta. Lainaveneiden avaimen voi hakea Tapiolan Cafe Otsolahdesta, Keilalahden Laguunista, Haukilahden Cafe Mellstenistä sekä Matinkylän Nokkalan Majakasta. Veneitä saa näiden kahviloiden aukioloaikoihin, eli öiset souturetket eivät vielä onnistu. Kussakin pisteessä on kaksi venettä.

Nimet saatiin somesta

Kaupunkiveneiden nimet kerättiin sosiaalisen median kautta: tarjolla on Kippo, Kuppi, Sanko, Kiulu, Vati, Vanna, Äyskäri ja suomalaisille niin rakas Ämpäri. Kaupunkivene on käytössä kaksi tuntia kerrallaan, joten kovin pitkää souturetkeä ei sellaisella kannata suunnitella. Toisaalta jo lyhyen matkan päässä rannasta on upeita saaristomaisemia ja kaunista merta.

Marianne ZittingEspoon kaupunkisoutuveneet
Espoossa otettiin alkuvaiheessa käyttöön kahdeksan kaupunkivenettä.

Kaupunkiveneeksi valittiin kotimaisen Terhin jykevä malli, joka ei kaadu ja joka on merikelpoinen huonommallakin säällä. Turvallisuus on otettu huomioon myös vuokraveneiden varustuksessa, sillä niistä löytyy pelastusliivit neljälle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Kaupunkiveneprojekti on vasta alkuvaiheessa, ja voi olla että niin varusteluun kuin käyttöehtoihinkin tehdään muutoksia yleisöpalautteen perusteella. Espoon lisäksi kaupunkisoutuveneet on tänä kesänä otettu käyttöön Suonenjoella.

Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Shutterstock ja Marianne Zitting

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.