Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joutsenmerkki saapuu Sokos Hotelleihin

artikkelin kuva
Uutiset
Ensimmäisille Sokos Hotelleille on myönnetty Joutsenmerkki tunnustuksena ympäristöasioiden hoitamisesta.
Teksti: minnam
Päivitetty: 03.03.2010
facebook   whatsapp

– Joutsenmerkin mukainen toiminta on sitä, mitä sekä asiakkaamme että työntekijämme haluavat ja edellyttävät Sokos Hotelleilta. Vastaamme nyt aidosti meille kohdistettuihin ympäristövastuullisuuden vaatimuksiin. Joutsenmerkki antaa meille entistä tiukemmat tavoitteet, joiden avulla parannamme omaa tehokkuuttamme ja säästämme mm. energiakustannuksissa, kertoo Joutsenmerkkien hakuprosessista vastaava kehitysjohtaja Marja-Liisa Järvenpää Sokotel Oy:stä.

Joutsenmerkki annetaan tunnustuksena jatkuvasta työstä ympäristön eteen. Sokos Hotel Flamingolle, Aleksanterille ja Tammerille se on myös luonteva tapa toteuttaa S-ryhmän arvojen mukaista vastuullista toimintaa sekä pystyä parempaan yhä tiukkenevien lainsäädännön ympäristövaatimusten keskellä.

– Helpointa on ollut henkilökunnan sitoutuminen merkin vaatimuksiin ja yhdessä oppiminen. Ympäristöasioita pidetään jatkuvasti esillä ja koulutamme hotellityöntekijöitämme toimimaan oikein muun muassa jätteiden lajittelussa. Kolmessa Joutsenmerkityssä Sokos Hotellissa opittuja parhaita toimintatapoja myös laajennetaan muihin yksiköihin jatkossa, Järvenpää kertoo.

Joutsenmerkityssä hotellissa työskennellään ympäristön hyväksi mm. energian- ja vedenkulutuksen saralla, kemikaalien, raaka-aineiden ja kulutustarvikkeiden käytön alueilla, sisustus- ja kalustushankinnoissa sekä jäte- ja kuljetuspuolella. Nyt Joutsenmerkityt hotellit ovat uusia tai vasta uudistettuja yksiköitä, joissa on jo rakentamisvaiheessa huomioitu tiukemmat kriteerit energiankäytössä.

– Joutsenmerkki auttaa majoittujia valitsemaan hotellin, jonka ympäristökuormitus on matalalla tasolla. Asiakas voi siis itse osallistua ympäristötyöhön. Hotellilta vaaditaan ympäristömerkin saamiseksi paljon, ja jatkuvasti ehtoja myös tiukennetaan, toteaa SFS-Ympäristömerkinnän markkinointikoordinaattori Antti Lehmuskoski.

Joutsenmerkin mukainen vastuullinen ajattelutapa näkyy Sokos Hotelleissa muutenkin. Jätteet lajitellaan tarkasti, pesu- ja puhdistusaineissa käytetään ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja ja siivousmenetelmät säästävät luontoa. Valikoimissa on luomuelintarvikkeita, hotelleissa vältetään yksittäispakattuja tai kertakäyttötuotteita ja jatkuvasti etsitään veden, energian ja lämmön säästämiskohteita.

Pohjoismaissa on Joutsenmerkittyjä hotelleja 319, joista 24 on Suomessa. S-ryhmän kaikki seitsemän Radisson Blu -hotellia ovat Joutsenmerkittyjä. Joutsenmerkintä on Suomessa noin 2 000 tuotteella tai palvelulla.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.