Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joulutunnelmaa Helsingissä – 8 tärppiä joulukauteen

Visit Helsinki / Jussi Hellsten artikkelin kuva
Uutiset
Rakastatko sinäkin joulutunnelmaa? Helsinki tarjoaa joulun alla rutkasti erilaisia tapahtumia, joiden avulla voi ottaa kaiken irti juhlakaudesta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.11.2017
facebook   whatsapp

1. Aleksin joulukadun avajaiset

Aleksanterin joulukatu avataan tänä vuonna 26. marraskuuta 2017. Tapahtuma alkaa kello 14 Senaatintorilla, missä järjestetään hyväntekeväisyysjärjestöjen Hyvän tahdon tori. Siellä on myynnissä jouluherkkuja: glögiä, torttuja ja puuroa.

Avajaisohjelmassa ovat mukana myös muun muassa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä Joulupukki. Jouluvalot syttyvät kello 16, minkä jälkeen alkaa jouluparaati joka kulkee Senaatintorilta Aleksanterinkadun kautta Mannerheimintielle ja Pohjoisesplanadille.

Aleksin joulukadulla on pitkät perinteet, sillä valot sytytettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1949.

2. Kalastajatorpan joululounas

Helsingin perinteisin joulupöytä katetaan Hilton Kalastajatorpan pyöreään saliin, missä on nautittu joululounasta jo yli 25 vuoden ajan. Monipuolisessa buffet-pöydässä on tarjolla niin perinteisiä ruokia kuin uusiakin makuja, ja joulun 2017 uutuutena ovat kasvis- ja vegaanivaihdoehdot, joita Kalastajatorpalla on tarjolla runsaasti.

Hilton KalastajatorppaJoulutapahtumat Helsingissä
Kalastajatorpan joulupöydässä panostetaan tänä vuonna kasvisuutuuksiin.

Lisäksi pöytään katetaan esimerkiksi riistaherkkuja ja muita metsän antimia mutta myös perinteinen kalapöytä. Raaka-aineissa on panostettu kotimaisuuteen ja mahdollisuuksien mukaan myös luomuun.

Kalastajatorpan joululounas on tarjolla 8.–21. joulukuuta. Joulupöytä katetaan pääsääntöisesti arkisin, mutta vuonna 2017 se on tarjolla myös kahtena lauantaina: 9. ja 16. joulukuuta.

3. Kauneimmat joululaulut

Helsingin seurakunnat järjestävät useita Kauneimmat joululaulut -tapahtumia, joiden avulla voi virittäytyä hartaaseen joulutunnelmaan.

Visit Helsinki / Jussi HellstenJoulutapahtumat Helsingissä
Kauneimmat joululaulut raikaavat ympäri Helsinkiä.

Yhteislaulutilaisuuksia järjestetään ensimmäisestä adventista loppiaiseen eri kirkoissa ympäri kaupunkia. Yhteensä Kauneimmat joululaulut raikaavat Helsingissä tänä jouluna 99 kertaa.

4. Tuomaan markkinat

Helsingin Senaatintorille kohoavat tunnelmalliset Tuomaan markkinat 2.–22. joulukuuta 2017. Kaupungin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori kokoaa yhteen 133 mökkiä, joiden tarjonta kattaa rutkasti suomalaisia käsityö- ja herkkuyrittäjiä.

Visit Helsinki / Jussi HellstenJoulutapahtumat Helsingissä
Tuomaan markkinoiden tunnelma on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin mieleen.

Tapahtuma houkuttaa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin kävijöitä, ja Tuomaan markkinoiden joulutunnelmasta nautti vuonna 2016 jopa 350 000 kävijää noin sadasta maasta. Markkinoiden lisäksi Senaatintorille kohoaa tämän vuoden uutuutena lava, missä esitetään maksutonta ohjelmaa, muun muassa lauluesityksiä ja nukketeatteria.

Lisäksi Tuomaan markkinoiden yhteydessä toimii ruokapiha. Alueella on tänäkin vuonna maksuton hollantilaiskaruselli, ja Joulupukki tavattavissa päivittäin.

5. Seurasaaren joulupolku

Seurasaaressa vuosittain järjestettävä joulupolku on yhden päivän mittainen koko perheen ilmainen tapahtuma, jossa järjestetään erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa. Sunnuntaina 10. joulukuuta 2017 kello 12–17 Seurasaaren valtaa entisajan joulu. Tapahtuma on järjestetty ensimmäistä kertaa vuonna 1996.

Visit Helsinki / Jussi HellstenJoulutapahtumat Helsingissä
Seurasaaren joulupolku on yhden päivän ilmaistapahtuma.

Tänä vuonna Seurasaaren joulupolun varrella on monia tapahtumapisteitä: leikkejä, satuteltta, joulunäytelmä, joulukuvaelma, kasvomaalausta, tonttutansseja, vipukelkka sekä joululauluja. Ensimmäistä kertaa joulupolulla järjestetään myös viittomakielen tulkkausta.

Polun varrella voi nähdä tonttujen lisäksi myös komeasti koristeltuja joulukuusia. Päivän päättää näyttävä tulishow.

6. Lucia-kulkue

Perinteinen Lucia-kulkue järjestetään Helsingissä 13. joulukuuta. Kello 18 alkava Lucia-kulkue sijoittuu perinteisesti Senaatintorille ja sen ympäristöön.

Visit Helsinki / Jussi HellstenJoulutapahtumat Helsingissä
Lucia-kulkue järjestetään perinteisesti Helsingin Senaatintorilla 13. joulukuuta.

Kulkueessa voi nähdä Lucian lisäksi myös tonttuja, hevosia ja museoautoja.

7. Haltialan tilan joulutapahtuma

Eläimiä ja joulua rakastavien suosikkitapahtuma on Haltialan tilan joulutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 10. joulukuuta 2017. Tapahtumassa lapset pääsevät toivottamaan joulurauhaa tilan eläimille: lampaille, lehmille ja muille karvaisille eläimille. Ilmaistapahtuma järjestetään kello 11–18.

Eläimien lisäksi Haltialassa voi nähdä myös Joulupukin. Tapahtumassa tarjoillaan joulupuuroa lampolan vintillä, poniratsastusta ja makkaranpaistoa rakovalkealla. Haltialassa järjestetään myös joulumyyjäiset.

8. Joulumyyjäiset Helsingissä

Joulunalusaika on Helsingissä kiireistä joulumarkkina-aikaa, ja kaupungissa järjestetäänkin rutkasti erilaisia myyjäisiä. Ne ovat erinomainen mahdollisuus hankkia joululahjat suoraan kotimaisilta käsityöläisiltä sekä tuottajilta.

Visit Helsinki / Jussi HellstenJoulutapahtumat Helsingissä
Joulupukki vierailee useilla joulumarkkinoilla.

Suosituimmat joulumyyjäiset ovat muun muassa 11.–12. joulukuuta järjestettävät Korjaamon Designmarkkinat, Arabian joulumarket 27.11.–3.12., Kampin saksalainen joulutori 2.12., Käsityöläisten joulubasaari Kumpulassa 3.12. sekä Teurastamon joulumarkkinat 16.–17.12.2017.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Helsinki / Jussi Hellsten ja Hilton Kalastajatorppa

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.