hero taustakuva

Jo kolmas suuri lentoturma vuoden sisällä – Air Asian kone ja 162 ihmistä kadoksissa

Riikka Krenn artikkelin kuva
Uutiset
Lennonjohto menetti yhteyden Indonesiasta Singaporeen matkalla olleeseen Air Asian koneeseen.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 28.12.2014
facebook   whatsapp

Huono sää vaikeuttaa etsintöjä Jaavanmerellä

Air Asian lento QZ8501 oli matkalla Indonesian Surabayasta Singaporeen. Yhteys koneeseen menetettiin varhain sunnuntaiaamuna 28.12.2014. Sekä Indonesia, Singapore että Malesia ovat lähettäneet Jaavanmerelle pelastusjoukkoja etsimään konetta.

Katoamisen syy ei toistaiseksi ole selvillä, mutta koneen tiedetään hetkeä ennen katoamista pyytäneen lupaa poiketa normaalilta reitiltään huonon sään vuoksi. Yhteys koneeseen menetettiin 42 minuuttia nousun jälkeen. Huono sää on vaikeuttanut myös etsintätoimia.

Ei suomalaisia matkustajien joukossa

Koneessa oli 155 matkustajan lisäksi kaksi lentäjää sekä viisi muuta miehistön jäsentä. Lähes kaikki matkustajat ovat indonesialalaisia, mutta joukossa on myös yksi singaporelainen, yksi ranskalainen, yksi malesialainen sekä kolme eteläkorealaista.

Malesialainen Air Asia on Aasian suurin halpalentoyhtiö. Kadonneen lentokoneen tyyppi on Aibus A320-200 ja koneen tunnus PK-AXC. Lentoa operoi Air Asian tytäryhtiö Air Asia Indonesia.

Kolme vakavaa ilmailutragediaa vuonna 2014

Air Asian tapaus on jo kolmas suuri ilmailuturma vuoden 2014 aikana. Kaikkia tapauksia yhdistää lentoyhtiöiden malesialaistausta.

Maaliskuussa kadonnutta Malaysia Airlinesin lentoa MH370 Kuala Lumpurista Pekingiin ei ole vieläkään löydetty. Sen mukana katosi kaikkiaan 239 ihmistä.

Heinäkuussa Itä-Ukrainan yllä ammuttiin alas saman yhtiön lento MH17 Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Surmansa sai 298 ihmistä.

Air Asian tiedotusta tapaukseen liittyen voi seurata esimerkiksi lentoyhtiön Twitter-tilin välityksellä.

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

 1. Ja taas etsitään mustia laatikoita, jotta syy selviäisi, ei se tuo takaisin menehtyneitä, ei mikään tuo, mutta kaipaus ja suru on ja pysyvät. Kyllä nyt olisi ihmiskunnan jo ajateltava mistä nämä onnettomuudet, katastrofit ja yhä lisääntyvät luonnonkatastrofit monine ilmentymismuotoineen johtuvat. Vastaus on selkeä ja jokaisen ulottuvilla ja se on ilmoitettu jo lähes 3000 vuotta sitten Pyhässä Raamatussa. Kyseessä on Jumalan kirous, koska me olemme olleet tottelemattomia Hänen käskyjään kohtaan, 5. Mooseksen kirja 11:26-28 Englanniksi http://www.thename.ph tai http://www.thenameonline.info ja Suomeksi https://kotisivukone.fi/app/www/suurinimi.kotisivukone.com/koskien-nykyaikana-tapahtuvia-valtoimenaan-riehuvia-tuhoja-katastrofeja-ja-uskonnollisia-sotia-9.-syyskuuta-2014


  • Nyt tuli sellaista asiantuntemusta, että säästetään paljon kun ei tarvitse enään onnettomuustutkintalautakuntia, kun syy jokaiseen onnettomuuteen on siis selvä.
   Tuollaisella kommentoinnilla ei pahemmin kunnioiteta onnettomuuksissa menehtyneitä tai heidän omaisiaan.
   Jos itsellä on vahva vakaumus niin mikäs siinä, mutta sietäisi vähän harkita että miten ja missä sen tuo esiin.


 2. MH17:n tapaus ei ollut onnettomuus, eikä turma. Sehän oli tuhotyö, terroria tai mitä ikinä, mutta ei missään nimessä onnettomuus tai turma.


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.