Kuva: Visit Helsinki
Japan Week

Japan Week käynnissä – ilmaisia Japani-tapahtumia Helsingissä

Helsingissä järjestettävä Japan Week tarjoaa kävijöille japanilaista kulttuuria esitteleviä tapahtumia maksutta.

Suomalainen ja japanilainen kulttuuri kohtaavat

Japanilaisen kulttuurin koko kirjo on esillä Helsingissä 21.–26. lokakuuta 2015 järjestettävässä Japan Week -tapahtumassa.

Japan Week -tapahtuman avajaisia vietettiin Kampin keskuksessa keskiviikkona 21. lokakuuta. Tapahtumat jatkuvat vielä ensi viikkoon saakka.

Tapahtuma tarjoaa useita erilaisia näkökulmia japanilaiseen kulttuuriin: noin 60 esiintyjäryhmän tuottamat tapahtumat ja ohjelmanumerot sisältävät muun muassa tanssia, musiikkia, käsitöitä, ikebanaa, origamia, samuraitaituruutta, taikorumpuja, kimonoja ja koto-soittoa.

Tapahtuma-areenoina toimivat myös Annantalo, Wanha Satama ja Savoy-teatteri. Kaikki Japan Weekin tapahtumat ja ohjelmanumerot ovat maksuttomia.

– Savoy-teatterissa on mahdollista nähdä muun muassa Kill Bill -elokuvassa esiintyneen samuraitaituri Tetsuro Shimaguchin The Samurai Sword Artists KAMUI -ryhmän taidokas esitys ja Annantalolla voi osallistua perinteiseen teeseremoniaan, sanoo tapahtumatuottaja Marianne Saukkonen Visit Helsingistä.

Kulttuurivaihto tärkeä osa ohjelmaa

Japan Weekin ohjelmaan kuuluu olennaisesti kulttuurivaihto. Esiintyvät ryhmät vierailevat muun muassa kohdekaupungin kouluissa ja palvelukeskuksissa sekä tarjoavat mahdollisuutta tutustua työpajojen ja luentojen avulla japanilaisiin taiteenaloihin. Kulttuurivaihtoa tapahtuu myös Savoy-teatterin lavalla, jolla suomalaiset ja japanilaiset taiteilijat kohtaavat.

– Koto-soittaja Atsushi Masuda esiintyy Savoyssa suomalaisten jazzpianistien Kari Ikosen ja Aki Rissasen kanssa, ja Aichi Shukutoku University Wind Orchestra esiintyy yhdessä suomalaisen Akateemisen puhallinorkesterin kanssa, Saukkonen kertoo.

Tänä vuonna 40. kerran järjestettävä Japan Week on kansainvälinen maasta toiseen kiertävä vuosittainen tapahtumakokonaisuus ja kulttuurivaihto-ohjelma, joka tuo kerralla noin 500 eri taiteenalan esiintyjää kaupunkiin. Helsinki on ensimmäinen pohjoismainen kaupunki, joka isännöi tapahtumaa.

Lähde ja kuva: Visit Helsinki

Päivitetty: 23.10.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia