Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Jakobin Sirkuksen kesäkausi käynnistyy

artikkelin kuva
Uutiset
Jakobin Sirkus käynnistää vappuaattona kesän näytöskautensa Tampereen Mustalahden satamassa. Touko-kesäkuun ajan sirkus esiintyy satamassa yksimastoisessa teltassaan.
Teksti: minnam
Päivitetty: 28.04.2010
facebook   whatsapp

Jakobin Sirkus panostaa tänä kesänä aiempaa enemmän kotikaupunkiinsa. Tampereen näytösmääriä on edellisvuosista nostettu huomattavasti. Tampereen lisäksi Jakobin Sirkus nähdään ainakin Jyväskylässä, Turussa ja Oulussa. Yhteensä kesäkaudella tehdään n. 65 näytöstä. Listaa täydennetään vielä myöhemmin keväällä.

Kesän näytöskausi koostuu kahdesta esityksestä. Pääasiassa kesän aikana esitetään maaliskuussa ensi-iltansa saanutta kahden klovnin esitystä Jakobin ja Adalmiinan Sirkus. Elokuun lopulla Tampereella esitetään myös sirkuksen ensimmäistä teosta, yhden miehen sirkusesitystä Jakobin Sirkus.

Jakobin ja Adalmiinan sirkus on vauhdikas kahden klovnin sirkusesitys. Suuri sirkustaiteilija Jakob on saanut rinnalleen pienen ja pippurisen avustajan Adalmiinan. Kaksikon yhteisessä esityksessä ongelmat ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus.. Uusi avustaja ei aina tiedä paikkaansa ja sirkustaitelijallekin saattaa iskeä ramppikuume.. Ongelmat on kuitenkin tehty ratkaistavaksi ja välillä tarvitaan yleisönkin apua.

Jakobin sirkus on lämminhenkinen yhden miehen sirkusesitys unelmista ja niihin uskomisesta. Jakobin unelma oli oma sirkus. Unelma vei mukanaan läpi harmaan kiven ja tuloksena on yhden miehen sirkusesitys. Jakobin Sirkuksessa ison henkilökunnan, suuren teltan ja eläimet korvaa rajaton kekseliäisyys ja vilpitön halu tuoda iloa katsojille. Klovneria ja jongleeraus yhdistyvät esityksessä riemulliseksi kokonaisuudeksi.

Kuva: Jakobin Sirkus, kuvaaja: Kari Jokinen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.