Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Italiasta saa enemmän irti pyöräillen

artikkelin kuva
Uutiset
Italia on kauneimmillaan suurkaupunkien ulkopuolella. Luonto, rannikkotiet ja viehättävät tienvarsikahvilat ovat helpoimmin lähestyttävissä pyöräillen.
Teksti: minnam
Päivitetty: 15.06.2010
facebook   whatsapp

Trentino

Val di Fiemmen laakso Trentinon alueella Pohjois-Italiassa tarjoaa monipuolisia reittejä eritasoisille pyöräilijöille lapsiperheistä aina vuoristoreiteistä nauttiviin hurjapäihin. Vehreiden metsien ja vuoristopurojen ohi kulkevat reitit tarjoavat häikäisevän kauniita maisemia. Perheille sopii 40 kilometrin reippailu laakson läpi Predazzosta Molina di Fiemmeen.

Predazzossa sopiva majapaikka on neljän tähden hotelli Ancora. Hotellilla voi tutustua tarkemmin alueen pyöräilyreitteihin sekä vuokrata hyödyllisiä lisävarusteita. Pyörät saa yöksi lukittuun varastoon ja hotelli tarjoaa myös urheilupyöräilijöille sopivaa ravitsevaa aamupalaa.

Lombardia

Lombardiassa pyöräreitti Mantuasta Peschiera del Gardaan on suosittelemisen arvoinen, sillä Garda-järven ympäristö on erityisen kaunista aluetta. Reitti kulkee Mantuasta Mincio-joen rantaa Borghetoon, missä voi ihastella raunioita, vanhoja myllyjä sekä 1200-luvulla rakennettua Visconti-siltaa. Sillan ympäristössä on paljon vierailun arvoisia kahviloita ja ravintoloita, joissa tankkaamisen jälkeen matka kohti Garda-järven rantaa voi jatkua.

Mantuassa hyvä majapaikka on pääteiden risteyksessä sijaitseva neljän tähden hotelli La Favorita. Hotelli on avattu vasta muutama vuosi sitten, joten rakennuksessa on kaikki modernit mukavuudet.

Liguria

Rannikkomaisemia rakastaville hyvä kohde on Ligurian rannikko. Imperian ja Diano dei Fiorin rannikkokylien välille rakennettiin aikanaan tie, jotta autojen ei tarvitsisi taiteilla Capo Bertan jyrkkiä mutkia. Tietä ei kuitenkaan koskaan avattu autoliikenteelle, vaan siitä on tullut pyöräilijöiden suosikki.

Läheisessä Finale Liguren kylässä pyöräilijöille sopiva majapaikka on kolmen tähden San Giuseppe, jossa pyörän saa viedä omaan hotellihuoneeseen. Lisäksi hotellissa on erillinen pyörien huoltohuone.

Toscana

Pyöräilijän ei kannata jättää myöskään Toscanaa väliin. Erityisesti pyöräreitti Firenzestä Certaldoon on polkemisen arvoinen: 50 kilometrin pituinen reitti kiemurtelee oliivipuiden ja viinitarhojen läpi. Kaunis pysähtymispaikka on esimerkiksi maalaisromantiikkaa huokuva Montespertolin kylä.

Certaldossa hyvä majapaikka on 1500-luvun myllyyn rakennettu neljän tähden hotelli Certaldo. Hotellilla on pyöräilijöille tarjolla karttoja ja muuta lisätietoa lähialueista.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.