Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Itä-Euroopan hotellihinnat romahtivat

artikkelin kuva
Uutiset
Itä-Euroopan hotellihinnat putosivat ennätyksellisen paljon viime vuonna, paljastaa Hotels.comin tuore Hotel Price Index (HPI®).
Teksti: minnam
Päivitetty: 12.03.2010
facebook   whatsapp

Hotels.comin Hotel Price Index on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. Hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin. Esitetyt hinnat eivät ole listahintoja vaan asiakkaiden todella maksamia hintoja. Uusin Hotel Price Index -raportti tarkasteli vuoden 2009 hotellihintoja verrattuna vuoden 2008 hintoihin.

Viidennes pois Itä-Euroopan hotellihinnoista

Itä-Eurooppaan matkustavat saivat nauttia erittäin alhaisista hotellihinnoista viime vuonna, kun hotellit laskivat roimasti hintojaan pitääkseen käyttöastetta yllä. Hinnat laskivat vähintään 20 prosenttia kaikissa tarkastelluissa Itä-Euroopan matkakohteissa. Ainoa poikkeus oli Tallinna, missä helpotusta tarjosivat Helsingistä saapuvat viikonloppumatkailijat. Kuitenkin myös Tallinnassa hinnat laskivat 16 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Keskihinta siellä oli 63 euroa yöltä.

Moskovan hotellien hinnat romahtivat 41 prosenttia, joka oli enemmän kuin missään muualla koko maailmassa. Moskova on ollut perinteisesti maailman kallein hotellikaupunki yli 200 euron keskihinnalla, mutta vuonna 2009 se tippui listalla alaspäin neljänneksi. Vuonna 2008 hotelliyö Moskovassa maksoi hurjat 258 euroa, ja viime vuonna “vain” 152 euroa. Kallein kaupunki hotellihuoneen keskihinnalla mitattuna oli viime vuonna Monte Carlo missä yksi yö hotellissa kustansi keskimäärin 177 euroa.

Moni Itä-Euroopan kaupunki on kasvattanut viime vuosina suosiotaan matkakohteena, ja hotellien tarve on kasvanut. Esimerkiksi Riikaan ja Prahaan avattiin viime vuonna lisää hotelleja, mikä osaltaan lisäsi kilpailua ja johti huomattaviin hintojenlaskuihin sekä tarjouskampanjoihin.

Riika ja Tsekki edullisimmat

Hotel Price Indexin tutkimissa kohteissa maailmanlaajuisesti edullisin kaupunki oli edellisvuoden tapaan Riika, missä hotellihuoneen keskihinta oli 58 euroa vuonna 2009. Pudotusta edellisvuoteen oli 22 prosenttia.

Itäisen Euroopan kohteet pitivät häntäpaikkoja tarkasteltaessa kaupunkien lisäksi Euroopan maiden keskihintoja. Puolassa hinnat laskivat vuonna 2009 neljänneksen edellisvuoteen verrattuna ja keskihinta hotellihuoneelle oli 70 euroa yöltä. Tsekeissä yöpyminen oli Euroopan edullisinta keskihinnan ollessa 68 euroa. Pudotusta vuoden 2008 keskihintaan oli 20 prosenttia.

Hotels.com

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.