Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

HimosFolk kokoaa kansanmusiikin helmet

artikkelin kuva
Uutiset
Ensimmäistä kertaa heinäkuun 22.-24. päivä järjestettävillä HimosFolk-festivaaleilla koko maailma juhlii Himoksella.
Teksti: minnam
Päivitetty: 14.06.2010
facebook   whatsapp

HimosLomien uusi festivaali HimosFolk tarjoaa laajasti etnoa, maailmanmusiikkia sekä kotimaista ja ulkomaista folkia. Suomen mielenkiintoisimmaksi folk-festivaaliksi tähtäävässä HimosFolkissa esiintyvät heinäkuussa muun muassa saksalainen Polkaholix, venäläinen Duo Bayan Mix, Kuunkuiskaajat, Värttinä, Doina Klezmer, Vilma Timonen Kvartetti, Johanna Juhala ja Milla Viljamaa sekä Matti Muhonen.

Festivaalien yhtenä kiistatta mielenkiintoisempana ohjelmanumerona on Jake Nymanin koostamat Folk-iltamat, jossa solisteina laulavat Susan Aho, Johanna Virtanen, Anssi Kela ja Edu Kettunen. Myös Värttinän nouseminen esiintymislavoille pitkän tauon jälkeen on yksi festivaalien odotetuimmista esiintymisistä.

Artistien ohella HimosFolkissa esiintyvät myös lukuisat tanssiryhmät. Esityksiä on luvassa niin kotimaisista tansseista aina maailmalta tuttuihin kansantansseihin saakka. Taiteelliset johtajat uskovat, että festivaalista kaiken kaikkiaan tulee avoin ja innostava tapahtuma.

Koskettavia artisteja

HimosFolkin ohjelmasta on haluttu ensimmäisestä juhlakerrasta alkaen tehdä mahdollisimman monipuolinen. Näin myös lapset voivat nauttia festivaalin ohjelmasta ja kyläteemasta, vaikka suoraan lapsille suunnattua kokoonpanoa ei festivaaleilla esiinnykään.

“Lähtökohtamme on saada mukaan sellaisia artisteja, joiden esiintyminen koskettaa. Totta kai myös omat lemppariartistimme vaikuttivat valintaan, mutta ennen kaikkea ajattelimme kokonaisuutta ja artistien sopivuutta Himokselle ja myös HimosFolkin kylä-teemaan”, Johanna Virtanen sanoo.

“Pidimme myös tärkeänä, että esiintyjät ovat persoonallisia ja että kaiken kaikkiaan festivaalin fiiliksestä tulee tämän esiintyjäkaartin myötä hyvä ja laajalti kuulijakuntaa puhutteleva.”

Keski-Suomen kesän luonnonkauniit maisemat luovat tapahtumalle erityiset puitteet ulkomaisiakin vieraita ajatellen. Lisäksi festivaalipaikka on yksilöllinen muun muassa monipuolisten majoitusvaihtojen myötä. Tapahtumassa panostetaan myös kansainväliseen ruokakulttuuriin ja tarjolla on herkkuja maailman eri kolkista.

Kuva: HimosLomat Oy

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.