Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsingin ja Norrköpingin lentoreitillä kasvua

artikkelin kuva
Uutiset
Finncomm Airlinesin elokuun 2009 lopussa avaaman Helsingin ja Norrköpingin välisen lentoreitin suosio on kasvanut poikkeuksellisen nopeasti. Ensimmäisen puolen vuoden aikana reitin matkustajamäärä kasvoi +81%.
Teksti: minnam
Päivitetty: 07.03.2010
facebook   whatsapp

Matkustajamäärä Helsingin ja Norrköpingin välillä on liki kaksinkertaistunut verrattaessa samaan ajanjaksoon vuotta aiemmin. Syyskuussa 2009 kasvua oli +22%, lokakuussa +69%, marraskuussa +119%, joulukuussa +104%, tammikuussa +92% ja helmikuussa +114%. Puolen vuoden ajalla matkustajamäärä on kasvanut yhteensä +81%. Kasvuvauhti on erityisen merkittävä huomioitaessa että samalla ajanjaksolla lentoliikenne kokonaisuutena on kamppaillut laskevien matkustajamäärien kanssa.

– Olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä tähänastiseen kehitykseen. Reitti avattiin toimialan kokonaistilanne huomioiden vaikeaan aikaan ja kysyntä on ylittänyt odotuksemme. Tämä on selkeä osoitus että Helsingin ja Norrköpingin väliselle yhteydelle on ollut tarvetta molempiin suuntiin, sanoo projektipäällikkö Perttu Soininen Finncomm Airlinesilta.

Myös ennusteet vaikuttavat lupaavilta. Kesällä suomalaiset matkanjärjestäjät Matkapojat ja Matka-Vekka tarjoavat pakettimatkoja Norrköpingiin ja erityisesti suomalaisperheiden kestosuosikkikohteeseen Kolmårdenin eläinpuistoon.

– Finncomm Airlinesin aloitettua liikenteen suomalaisten matkustajien määrä Norrköpingin kentällä on selvästi lisääntynyt. Hyvä merkki – matkailun kasvu on keskeinen tavoitteemme ja se hyödyttää laajasti koko Norrköpingin seutua, sanoo Norrköpingin lentokentän toimitusjohtaja Mari Torstensson.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.