Kuva: Acevisions
Säästövinkit matkailijalle

Haluatko lomalle? Tässä neljä helppoa säästövinkkiä, joiden avulla pääset matkalle

Turha nuukuus voi rajoittaa hauskanpitoa, mutta rahaa ei silti kannata tuhlata turhuuksiin. Poimi alta parhaat säästövinkit matkalle!

ILMOITUS

1. Suunnittele etukäteen ja ole joustava

Ei liene yllätys, että lomakohteiden hintatasoissa on eroja. Halvat lennot eivät aina kerro koko totuutta ja kulut voivat nousta suureksi, jos itse lomakohteen hintataso on kallis. Ota huomioon kokonaisuus ja lomakohteen hintataso.

Ota selvää etukäteen, millainen on lomakohteen hintataso ja vertaile etukäteen esimerkiksi ravintoloiden ja julkisen liikenteen hinnat.

2. Vältä kalliit käteisnostot ja valuutanvaihdot

Valuutanvaihdossa voit säästää pitkän pennin ottamalla asioista selvää etukäteen. Valuutanvaihdon hinnoissa on yllättävän suuret erot, joten on fiksua vertailla valuuttakurssit ja palvelumaksut. Vierasta valuuttaa voi olla halvin nostaa luottokortilla kohdemaassa suoraan automaatilta.

Käteisnostoista koituu lisämaksuja yleensä myös euroalueella. Jos matkustat usein, on fiksua ottaa sellainen luottokortti jolla käteisnostot ovat ilmaisia koko euroalueella.

3. Muista matkavakuutus, mutta vältä turhat lisävakuutukset

Matkavakuutus kannattaa olla aina voimassa reissulla kuin reissulla. Varmista silti, ettei vakuutuksissa ole päällekkäisyyksiä ja mieti, tuleeko matkavakuutus halvemmaksi vain reissun ajalle vai koko vuodeksi kerrallaan.

Lentoyhtiöt ja matkatoimistot kauppaavat omia lisävakuutuksia, jotka saattavat olla turhia. Hyvä matkavakuutus korvaa matkan myöhästymiset ja matkatavaroiden katoamisen.

Säästövinkit matkailijalle
Kuva: Acevisions
Rentouttava loma on mahdollista helppojen säästövinkkien avulla.

Moniin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus, joten tarkista myös luottokorttiin kuuluvan vakuutuksen ehdot ennen uuden vakuutuksen ottamista.

4. Säästätkö mieluummin lomalla vai lomaa varten?

Rahaa ei kannata lomalla haaskata turhuuksiin, mutta lomalle ei yleensä lähdetä elämään säästeliäästi vaan reissuun kuuluu pieni irrottelu ja nautiskelu.

Reissussa voi rahaa säästää paljon ottamalla selvää asioista etukäteen ja valitsemalla halvempia aktiviteettejä lomakohteessa. Rentoutumisen kannalta voi kuitenkin olla fiksumpaa säästää rahaa matkaa varten jo hyvissä ajoin ennen reissua!

>> Lue lisää vinkkejä säästämiseen ja talousasioihin Financer.comista!

Lähde ja kuvat: Financer

ILMOITUS

Päivitetty: 1.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia